- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOpvarenden als getuigen gezocht van dodelijk schietincident Kinderdijk

Opvarenden als getuigen gezocht van dodelijk schietincident Kinderdijk

- Advertentie -

Delen

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het dodelijk schietincident in de nacht van 1 op 2 december 2022 in een woning aan de Puntweg in Kinderdijk, is op zoek naar getuigen uit de binnenvaart. Het gaat om de opvarenden van een binnenschip dat in die nacht aan de “betonnen aanlegpier” aan het begin van de Puntweg was afgemeerd. 

Uit onderzoek is gebleken dat in die bewuste nacht twee binnenvaartschepen daar aan de pier lagen. Met de kapitein en opvarenden van het ene schip is inmiddels contact geweest. Om meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht van het schietincident willen de rechercheurs graag de opvarenden van het andere schip spreken. Dit tweede schip heeft mogelijk ook een personenauto op de pier getakeld.

Oproep

“Bent u de eigenaar van dit schip of weet u welk schip er in de nacht van 1 op 2 december 2022 aan de pier lag, laat het ons alstublieft weten. U kunt het telefonische melden via (0900) 8844, anoniem via (0800) 7000 of via het tipformulier.

In deze bewuste nacht vond in een woning aan de Puntweg een schietincident plaats waarbij enkele dagen later het 74-jarige slachtoffer uit Overijse (België) overleed. Een 77-jarige man uit Alblasserdam is op verdenking van betrokkenheid bij het incident toen aangehouden.

Het incident vond die nacht rond 00.30 uur plaats toen beide slachtoffers lagen te slapen. Eén of meer daders drongen de woning binnen, waarna het schietincident plaatsvond. De man werd getroffen en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. In de woning was ook een vrouw aanwezig; zij bleef ongedeerd. De dader(s) gingen er daarna in onbekende richting vandoor.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -