2 miljoen euro extra voor aanschaf Stage V-motoren

0
De EURO VI-truckmotor van DAF/PACCAR werd eind 2019 gecertificeerd. voor de Stage V-norm. (foto Tekst & Toebehoren)

Voor dit jaar is 2 miljoen euro extra beschikbaar voor het vervangen van oude motoren in de binnenvaart. Het gaat om de verduurzaming en vervanging van oudere motoren door een Stage V-motor of een aan Stage V gelijkwaardig erkende motor. Ook het plaatsen van een elektrische aandrijflijn komt in aanmerking.

De verhoging van het budget is bekendgemaakt via een wijziging van de Tijdelijke subsidieregeling verduurzaming binnenvaartschepen 2021–2025 in de Staatscourant.

Aanvragen

Binnenvaartschippers die willen investeren in een nieuwe, schone motor, kunnen tot 200.000 euro subsidie krijgen. De aanvraag moet worden ingediend bij RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Die voert de regeling uit namens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

RVO adviseert scheepseigenaren niet te lang te wachten met aanvragen. “Er zijn al meerdere aanvragen bij ons ingediend.”

Het verduurzamen van schepen met een katalysator valt onder dezelfde regeling. Daarvoor is nog ruim voldoende budget beschikbaar, aldus RVO.

Tot 2023

De subsidieregeling staat doorlopend open tot en met oktober 2023. Gedurende deze periode komt elk kalenderjaar nieuw budget beschikbaar voor subsidieaanvragen. Het budget voor dit jaar is van 4,9 naar 6,9 miljoen euro verhoogd.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.