- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWilhelminakanaal gestremd wegens voorbereiding onderhoud sluis IV

Wilhelminakanaal gestremd wegens voorbereiding onderhoud sluis IV

- Advertentie -

Delen

In oktober voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan sluis IV van het Wilhelminakanaal. Als voorbereiding daarop vinden deze week voorbereidende werkzaamheden plaats. Die zijn op dinsdag 4 mei begonnen en duren tot en met donderdag 6 mei. De scheepvaart kan daardoor geen gebruik maken van de sluis.

Aannemer Istimewa Elektro gaat in samenwerking met Hollandia sluis IV renoveren. In oktober wordt de sluis gestremd voor een duur van vier tot vijf weken. Om dat onderhoudswerk uit te kunnen voeren, moet de sluis drooggelegd worden.

Het werk bestaat onder andere uit het uithijsen van de sluisdeuren om ze te voorzien van nieuwe taatspennen en aangrijpingspunten voor de deurcilinders. Ook worden de deuren in detail nagekeken en daar waar nodig hersteld. Na de drooglegging zijn meteen diverse inspecties mogelijk en worden metselwerkzaamheden uitgevoerd.

sluis IV Wilhelminakanaal
Sluis IV in het Wilhelminakanaal. (foto Rijkswaterstaat)

Voorinspectie

Als voorbereiding op dat werk wordt nu een voorinspectie gedaan. Daarbij zet Rijkswaterstaat onder meer een duiker in. Het vooronderzoek richt zich op de staat van het keermiddel en er worden hydrauliekmetingen gedaan aan de sluisdeuren.

Door de werkzaamheden van sluis IV is van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 mei geen scheepvaart mogelijk op het Wilhelminakanaal.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -