- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWerk aan Stevinsluizen en stremming duren langer

Werk aan Stevinsluizen en stremming duren langer

- Advertentie -

Delen

De Stevinsluizen bij Den Oever zijn sinds 26 oktober vorig jaar gestremd voor de scheepvaart. Dit heeft te maken met de bouw van een nieuwe keersluis die pal tegen de bestaande sluizen wordt aangebouwd. De bouwwerkzaamheden lopen uit en daardoor is de geplande openstellingsdatum van 27 april 2021 niet haalbaar. Rijkswaterstaat heef de stremming daarom verlengd, tot uiterlijk 21 mei 2021.

Wachttijden bij Lorentzsluizen

Rijkswaterstaat hoopt dat het wellicht mogelijk is de sluizen in de Afsluitdijk vóór het Hemelvaartweekend (vanaf donderdag 13 mei) open te gaan. Dat is uiterlijk eind april bekend.

De beroeps- en recreatievaart moeten dus langer omvaren via de Lorentzsluizen. Vanwege de start van het recreatieseizoen op 1 april en de vele schepen die in het voorjaar op het water verschijnen, kan de wachttijd bij de Lorentzsluizen sterk oplopen, waarschuwt Rijkswaterstaat.

Tegenvallers

De bouwwerkzaamheden lopen door meerdere oorzaken uit. Door het coronavirus kan er minder efficiënt worden gewerkt en bij het constateren van een besmetting ligt het werk soms stil. Een tegenvaller was ook dat bij het droogpompen van de bouwkuip de opwaartse waterdruk groter bleek te zijn dan voorzien. Daardoor moest de bouwkuip met extra pompen worden drooggezet. Tenslotte heeft het werk ook stilgelegen door de strenge vorstperiode van half februari.

Er was ruimte in de planning gereserveerd om tegenvallers en slecht weer (vorst, storm) op te vangen. Nu blijkt die speling niet voldoende te zijn.

De werkzaamheden zijn geïntensiveerd, onder meer door met extra ploegen 24 uur per dag door te werken. Maar daarmee kan de uitloop niet volledig worden opgevangen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -