- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsNoord-Holland steekt 1,1 miljoen in doorstroming pleziervaart

  Noord-Holland steekt 1,1 miljoen in doorstroming pleziervaart

  - Advertentie -

  Delen

  Nu de recreatievaart aan populariteit wint, groeit het scheepvaartverkeer op de Noord-Hollandse wateren. Voor een optimaal gebruik van de vaarwegen stelt de provincie dit jaar 1,1 miljoen euro subsidie beschikbaar. Het geld is bestemd voor partijen die knelpunten willen oplossen.

  Vorig jaar kochten of huurden meer Noord-Hollanders een sloep of motorboot. Er werd ook meer gevaren. Voor de komende jaren houdt het provinciebestuur rekening met een verdere toename van de recreatievaart.

  Bruggen en sluizen

  De provincie bracht de bestaande knelpunten in het fijnmazige Noord-Hollandse waternetwerk in kaart. Om de doorstroming en het vaarplezier te verbeteren wil gedeputeerde Cees Loggen (Water) die knelpunten wegnemen. Door bruggen, sluizen of doorvaarbare duikers aan te passen bijvoorbeeld.

  “Je hoefde de vorige zomer maar bij om het even welke waterweg te gaan staan om te zien dat Noord-Hollanders massaal het water kozen om te verpozen. Als provincie faciliteren we dat graag en op een verantwoorde manier”, aldus Loggen.

  Aanvragen

  Publieke rechtspersonen en private partijen die door de provincie aangewezen knelpunten willen aanpakken, kunnen subsidie aanvragen tot maximaal 80 procent van de direct gerelateerde kosten. Het maximumbedrag is 400.000 euro.

  De aanvraagperiode loopt van 1 april tot 31 augustus 2021. Aanvragen kunnen worden ingediend op de subsidiepagina van de provincie. Daar zijn ook de voorwaarden op te vragen.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -