- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWeer springstof bij slopen oostelijke kolkwand Middensluis Terneuzen

Weer springstof bij slopen oostelijke kolkwand Middensluis Terneuzen

- Advertentie -

Delen

Nieuwe Sluis Terneuzen sloopt op woensdag 5 en donderdag 6 april de oostelijke kolkwand van de Middensluis. Dat gebeurt weer met behulp van springstoffen. De “twee series ploffen van ieder 20 seconden” kunnen geluid en trillingen veroorzaken, aldus de organisatie.

“We ploffen de oostelijke kolkwand van de Middensluis met springstoffen”, kondigt de projectorganisatie aan. “We verdelen de ploffen over twee momenten: op de ochtenden van woensdag 5 april en donderdag 6 april. We voeren op beide dagen gedurende 20 seconden een serie korte ploffen uit. Deze ploffen kunnen voelbaar en hoorbaar zijn in de omgeving. We monitoren de effecten van onze werkzaamheden nauwkeurig met trillingsmeters in de omgeving.”

Proefploffen

Vorig jaar maart was bij de westelijke kolkwand te veel springstof gebruikt, die ook nog te snel tot ontploffing werd gebracht. Dat veroorzaakte veel schade in de omgeving.

Ter voorbereiding van de verdere sloop van de Middensluis, zijn in januari ‘proefploffen’ uitgevoerd. “Deze gaven ons informatie over de hoeveelheid springstof die we veilig kunnen gebruiken. Bovendien stelden we vast op welke afstand van elkaar de springstof geplaatst moet worden en wat de juiste interval tussen de ploffen is voor het beste resultaat. De proefploffen werden in de omgeving wel gevoeld, maar overschreden de toegestane grenswaarden van trillingen niet.”

(foto Nieuwe Sluis Terneuzen)

Veiligheidszone

De explosieven worden gebruikt voor de oostelijke kolkwand van de Middensluis. Er geldt een veiligheidszone van 300 meter rondom de locatie. In de Oostsluis liggen zodoende geen schepen. Het wegverkeer, fietsers en voetgangers over het sluizencomplex worden voor elke plof gedurende maximaal een half uur staande gehouden door verkeersregelaars. Gemotoriseerd verkeer kan eventueel als alternatieve route gebruik maken van de Sluiskiltunnel. Het parkeerterrein aan de Binnenvaartweg is op 5 en 6 april afgesloten.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -