Vlissingen wil spertijden bij Keersluisbrug en Sloebrug

0
De Sloebrug. (foto Rijkswaterstaat)

Vlissingen wil dat het wegverkeer tijdens spitsuren ongehinderd de stad in en uit kan rijden via de Keersluisbrug en de Sloebrug. Op aandringen van de gemeenteraad gaat wethouder Sal Cracau (VVD, bereikbaarheid & verkeer) met de provincie en Rijkswaterstaat praten om spertijden in te voeren.

Als de bruggen tussen 07.00 en 09.00 uur en 16.00 en 18.00 uur dicht blijven, “kunnen scholieren en werknemers op tijd op hun opleiding en hun werk zijn en ook makkelijker weg”, zo meldt de PZC.

Woedend

Marinus Dijkhuizen van de in Vlissingen gevestigde Rederij Dijkhuizen is woedend over de plannen. Hij heeft in een open brief aan Harry van der Maas, de Zeeuwse gedeputeerde met infrastructuur en mobiliteit in zijn portefeuille, geprotesteerd. “Heel opmerkelijk dat een havenstad, zoals Vlissingen, dat zich wil positioneren als een stad voor de cruisevaart, juist de doorvaart door het kanaal door Walcheren wil beperken/belemmeren.”

“Het kan toch niet zo zijn dat de Provincie Zeeland, na 2 moeilijke (Corona)jaren, waarbij ook vele scheepvaartondernemingen zijn getroffen, voornemens is deze ondernemingen nog meer op kosten te jagen, of gaat de Provincie bij het invoeren van (nieuwe?) bloktijden deze bedrijven financieel compenseren?”

Doorvaarttijden continueren

Dijkhuizen schrijft te hopen dat de Provincie Zeeland zich distantieert van de plannen van de gemeenteraad Vlissingen “om doorvaart voor de beroepsvaart in het Kanaal door Walcheren te belemmeren/beperken en juist de doorvaarttijden continueert, zoals dat nu het geval is.”

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.