- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFeestelijke en nuttige jubileumviering ASV

Feestelijke en nuttige jubileumviering ASV

- Advertentie -

Delen

Zaterdag 11 juni vierde de ASV haar 75-jarig bestaan. Naast schippers en oud-schippers waren meerdere belangenbehartigers van organisatie aanwezig in het Zwijndrechtse Develpaviljoen. Onder meer van verladersorganisatie evofenedex en het ministerie van I en W. De lobby gaat altijd door – ook tijdens een jubileumfeest.

De Algemeene Schippers Vereeniging werd in 1946 opgericht. “Inmiddels bestaan we dus al bijna 76 jaar en nog steeds   zetten we ons in voor en goede sociale en economische positie voor de particuliere binnenschipper”, zei voorzitter Gerberdien le Sage in haar beknopte speech. “Ook nautische zaken komen op ons pad; die hebben vaak sociale impact.”

Verladers

Corona was verantwoordelijk voor herhaald uitstel. Het bestuur wilde de viering toch niet zomaar voorbij laten gaan. De feestelijke receptie, met aansluitende BBQ, bood een kans om schippers en vertegenwoordigers van verladers en het ministerie rechtstreeks met elkaar te laten praten, lichtte Le Sage toe.

Vandaar dat ze verguld was met de aanwezigheid van de driekoppige delegatie van evofenedex: voorzitter Steven Lak, adjunct-directeur Joost Sitskoorn van evofenedex en

manager collectieve belangenbehartiging Eveline Jonker. Het bevestigt de goede contacten en geslaagde lobby van de ASV dat de verladersorganisatie van de partij was. “Ik kom nog uit de tijd dat jullie niet naar onze feestjes kwamen”, zei oud-bestuurslid Ger Veuger lachend tegen Joost Sitskoorn. In het verleden waren ASV en – toen nog – EVO water en vuur.

Belangrijke rol

Ook Jan Hendrik Dronkers was voor de ASV naar Zwijndrecht gekomen. Als secretaris-generaal is hij de hoogste baas van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Gevraagd naar de rol van de ASV noemde hij de vereniging belangrijk. “Met hart voor de zaak opkomend voor de belangen van vooral wat kleinere schepen. Heel belangrijk, want die kunnen de haarvaten bedienen, de kleinere vaarwegen, en zo ervoor zorgen dat goederen via het water op veel locaties in Nederland kunnen komen.”

 

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -