- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekWereldschepenToch nog een cruiseschip in Rotterdam

Toch nog een cruiseschip in Rotterdam

- Advertentie -

Delen

Rubriek over bijzondere schepen, verzorgd door vereniging World Ship Society Rotterdam.

Vanwege de coronapandemie werden cruiseschepen in de meeste havens geweerd en reeds geboekte cruises gecancelled of voortijdig afgebroken. De cruisemarkt kwam in rap tempo op zijn gat te liggen en de 334 schepen van alle bij de CLIA (Cruise Lines International Association) aangesloten rederijen bleven voor de kant, gingen ten anker of hielden noodgedwongen gaande voor de kust. Alleen al in Florida betrof het zo’n 50 schepen met nog eens 20 in of bij de nabijgelegen Bahama’s. Hieronder met zeven stuks de halve vloot van de Holland America Line.

Wat voor Rotterdam op de cruiserol stond, werd gecancelled, maar verrassend genoeg arriveerde toch nog een groot cruiseschip. De World Dream stond niet op die rol en ging ook niet naar de cruise­terminal aan de Wilhelminakade, maar naar Damen Verolme in de Botlek.

Sinds het debacle met de toren­hoge boete voor de Oasis of the Seas kwamen daar geen cruiseschepen meer, maar de Inspectie Sociale Zaken & Werkgelegenheid haalde uiteindelijk bakzeil. De boete van een miljoen in de sinds 2014 spelende zaak werd door de rechter geschrapt, waarmee het grote dok 7 van Damen Verolme (405 x 90 meter) weer in the picture is voor deze schepen.

Het 150.695 BT metende schip lag er een week en ging daarna naar Waalhaven Pier 6. Met 335 meter lengte een aardig pikvisje aan kadegeld voor Steinweg, die daar de poorten van containerterminal Uniport onlangs heeft gesloten.

De World Dream werd drie jaar geleden door de Meyer Werft in Papenburg opgeleverd aan Genting Cruise Lines in Hong Kong en ondergaat thans werkzaamheden aan de stroomvoorziening. Momenteel zijn er slechts 180 bemanningsleden aan boord. Naar verwachting blijft het schip tot eind mei in Rotterdam.

tekst: Cees de Keijzer
foto: Jan de Jonge
www.wssrotterdam.nl

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -