- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStuw Grave gestreken om hoge waterafvoer Maas

Stuw Grave gestreken om hoge waterafvoer Maas

- Advertentie -

Delen

Vanwege de hoge waterafvoer in de Maas is stuw Grave vrijdag 16 juli gestreken. Om dit mogelijk te maken moest de hulpconstructie voor het lopende onderhoud aan de brug Grave worden verplaatst. Zo ontstond er ruimte voor Rijkswaterstaat om met een  hijskraan de stuw te strijken.

De brug- en stuwconstructie bij Grave bestaat uit een brug met 9 bogen. De stuw zit bevestigd aan brugbogen 5 en 6. De brug is momenteel in onderhoud. Het Gelders staalstraal- en schildersbedrijf GSB, dat het onderhoud op de brug uitvoert, was precies aan het werk ter hoogte van brugboog 5.

Geen obstakels

Het bedrijf heeft de steigers in de hulpconstructie waarbinnen gewerkt wordt, afgebroken. Ook zijn de houten tunnels op boog 6 verwijderd en zijn alle (bouw)materialen onder de brug weggehaald, zodat het Maaswater de vrije loop heeft en er geen obstakels zijn.

Vrijdagmiddag 16 juli is de hulpconstructie verplaatst naar brugboog 4. Na het verplaatsen van de constructie kon de hijskraan van Rijkswaterstaat ingezet worden om de stuw te strijken.

Beide stuwdelen onder brugbogen 5 en 6 zijn schuin gestreken. Rijkswaterstaat heeft de jukken in een hoek van ongeveer 45 graden gezet. “Ze hangen op deze wijze met de stroming mee en kunnen op die manier de grote kracht van het water aan.” Het gaat in totaal om 20 jukken; 9 jukken onder brugboog 6 en 11 jukken onder brugboog 5.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -