Scylla gaat weer varen

0
(foto Scylla Tours)

Scylla heeft maandag 25 mei aangekondigd dat zijn 34 schepen weer cruises gaan uitvoeren. De Zwitserse riviercruise-exploitant met Nederlandse roots is daarmee een van de eerste bedrijven die na de corona-uitbraak zijn activiteiten hervat. De schepen varen voor verschillende Europese charterklanten.

“We zijn erg blij dat de sector langzaam herstelt van de coronacrisis en dat onze schepen nu weer kunnen worden ingezet op de Europese waterwegen, waar ze thuishoren”, zegt Arno Reitsma, CEO van Scylla AG. “Gasten zullen weer kunnen genieten van enkele van de meest opwindende riviercruises op de prachtige Europese vaarwegen, ook al is reizen nu enigszins anders.”

Arts aan boord

De schepen worden stapsgewijs ingezet. Het eerste op 1 juni; het tweede op 6 juni.

“Vanzelfsprekend zijn aan boord van al onze schepen alle noodzakelijke veiligheids-, beveiligings- en hygiënenormen ingevoerd”, legt Reitsma uit. Een van deze maatregelen is het aanhouden van een veilige afstand gedurende het gehele verblijf aan boord. Alleen geregistreerde passagiers die een gezondheidscontrole hebben ondergaan, worden aan boord toegelaten.

Er zijn meer maatregelen, zoals minder passagiers per schip, verplichte gezichtsmaskers, regelmatige ontsmetting en het direct aan tafel brengen van maaltijden en drankjes. Daarnaast zal er een arts aan boord zijn voor gezondheidschecks en consults voor alle gasten en bemanningsleden.

Mini-cruises

Scylla gaat varen op een selectie van Europese vaarwegen. De nieuw toegevoegde kortere ‘mini-cruises’ blijken erg populair te zijn. Hier zijn de meeste boekingen te zien.

“De reis is veranderd, maar passagiers op onze schepen kunnen nog steeds genieten van onze riviercruises”, belooft Reitsma.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.