- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoskalis gaat baggeren in Helsinki

Boskalis gaat baggeren in Helsinki

- Advertentie -

Delen

Koninklijke Boskalis Westminster heeft in Finland twee baggercontracten verworven. De opdrachtgevers zijn het Finse Agentschap voor Transportinfrastructuur, de haven van Helsinki en de stad Helsinki. De gecombineerde contractwaarde bedraagt 32 miljoen euro.

In de haven van Helsinki zal Boskalis de Vuosaari-vaargeul en het havenbassin verdiepen van 11 naar 13 meter. Een deel van het gebaggerde materiaal wordt gebruikt voor de ontwikkeling van Helsinki’s Hernesaari-gebied, dat dicht bij het centrum van de stad ligt. De werkzaamheden gaan direct van start en zijn eind 2021 klaar.

Landwinning

Uit de haven wordt een miljoen kubieke meter klei, keien en grind gebaggerd en 0,8 miljoen kubieke meter steen van de bodem verwijderd door middel van boor- en springwerkzaamheden. Een deel van dit materiaal gaat per schip naar het Hernesaari-gebied en wordt hergebruikt voor het aanwinnen van 6 hectare land waarop de komende jaren kantoren en woningen voor 7.000 mensen worden ontwikkeld.

Voor deze activiteiten zet Boskalis gespecialiseerd baggermaterieel in, waaronder twee grote backhoe dredgers, een grab dredger, een boorschip alsmede beunschepen en -bakken.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -