- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSchuttevaers erevoorzitter Klaas van Dorsten (89) overleden

Schuttevaers erevoorzitter Klaas van Dorsten (89) overleden

- Advertentie -

Delen

Op 18 februari is Klaas van Dorsten overleden. De erevoorzitter van Koninklijke Schippers Vereniging Schuttevaer was 89 jaar. De vroegere binnenvaartondernemer heeft zich jarenlang ingezet voor de branche, met name op het gebied van vaarwegen en andere nautische-technische zaken.

KSV Schuttevaer

Na achtereenvolgens de beurtvaart en de passagiersvaart switchte Van Dorsten naar de tankvaart – onder ander met zijn schip Zilvermeeuw. In de jaren 60 ging hij aan de wal wonen om in zijn woonplaats Meppel een makelaarsbedrijf in onroerend goed te starten. Maar hij bleef actief met zijn tanker(s). Toen was hij al lid van KSV Schuttevaer afdeling Meppel. In de jaren 70 werd hij in het landelijk hoofdbestuur gekozen, waarvan hij in 1982 voorzitter werd.

Klaas van Dorsten maakte zich op nationaal en internationaal niveau sterk voor de binnenvaart. Onder zijn leiding kreeg de grootste schippersvereniging van het land meer invloed bij landelijke en lokale overheden, havenbedrijven en Rijkswaterstaat.

Centraal Overleg Vaarwegen

Hij was ook mede-initiatiefnemer van het Centraal Overleg Vaarwegen om de lobby voor vaarweginvesteringen en -onderhoud samen met de verladers en waterbouwers kracht bij te zetten. Toen het COV in 1989 van start ging, was Van Dorsten de eerste voorzitter.

Van Dorsten was tot 1997 voorzitter van KV Schuttevaer, de organisatie die later opging in Koninklijke BLN-Schuttevaer. Hij werd opgevolgd door oud-minister Jan Terlouw.

Voor zijn inzet was hij al eerder geridderd. In 1992 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. In dat jaar ook zag de containerterminal in Meppel het levenslicht, nu onderdeel van MCS. Van Dorsten was een van de grondleggers daarvan.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -