- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGeen bediening Coenbrug wegens onderhoud

Geen bediening Coenbrug wegens onderhoud

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat voert de komende tijd onderhoud uit aan de Coenbrug. De werkzaamheden moeten de geluidsoverlast van de beweegbare stalen delen (brugklep) van de brug verminderen. Het werk vindt plaats van maandag 1 maart tot zaterdag 17 april 2021 en gaat gepaard met een bedienstop voor de scheepvaart.

Er wordt gewerkt aan de beweegbare delen van de bruggen. Daardoor kan de brug niet open. In de gehele periode is de doorvaarthoogte beperkt tot 6,10 meter ten opzichte van het kanaalpeil (KP). Schippers moeten rekening houden met het lokaal waterpeil.

Brugklep

In de zomer van 2020 is de A8 van extra stil asfalt voorzien en zijn stillere voegen aangebracht. Uit onderzoek en inspecties is gebleken dat de brugklep van de Coenbrug momenteel licht opveert bij het passeren van zwaar verkeer om daarna weer te hard op zijn plaats te vallen.

Door de herstel- en onderhoudswerkzaamheden verwacht Rijkswaterstaat het opveren van de brugklep en daarmee ook de geluidshinder te kunnen beperken. Maar, waarschuwt de dienst bij voorbaat: “Het blijft echter een stalen brug en die zal niet helemaal stil worden.”

(foto Rijkswaterstaat)

Revisie trek-duwstangen

Het belangrijkste deel van de werkzaamheden is de revisie van de twee trek-duwstangen. Die stangen zorgen ervoor dat de brugklep stil blijft liggen. Bij inspecties is geconstateerd dat er te veel speling zit op de stangen. De trek-duwstangen worden nu verwijderd en na de revisie weer teruggeplaatst.

Andere werkzaamheden bestaan uit onder meer het vervangen van de olie in de tandwielkasten, het vervangen van lagervet, het opknappen van de rondsels (tandwielen) en het installeren van een automatisch smeersysteem.

Rijkswaterstaat adviseert vaarweggebruikers om zich goed te informeren over beschikbaarheid van vaarwegen via www.vaarweginformatie.nl. Meer informatie over het onderhoud aan de A8 en de Coenbrug is te vinden op de projectpagina van Rijkswaterstaat.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -