‘Schoonste cruiseschip ooit gebouwd’ deed Rotterdam aan

0
(foto Media-TV)

Het nieuwe vlaggenschip en tevens grootste cruiseschip van de Zwitserse rederij MSC Cruises, de MSC Grandiosa, vertrekt vandaag (5 november) vanuit Rotterdam naar Hamburg voor een traditionele doopceremonie. Volgens Michele Francioni, de Italiaanse topman van MSC Cruises, is de MSC Grandiosa het ‘schoonste’ schip dat ze ooit gebouwd hebben.

Maandagochtend 4 november kwam de MSC Grandiosa, voor een tussenstop, drie uur eerder dan gepland aan bij de Wilhelminakade in Rotterdam. Volgens Nick Hoogeweij, executive manager van Cruise Port Rotterdam, werd de aankomsttijd zaterdag voor vertrek al veranderd van 10.00 naar 08.00 wegens voorspelde weersomstandigheden. “Uiteindelijk liep de reis zo voorspoedig dat ze om 07.05 al kon afmeren. Wij waren hierop voorbereid en daarom ook ruim op tijd aanwezig”, vertelt hij.

Bijzonder MSC-schip

Wat het cruiseschip naar zeggen van Francioni zo uniek maakt, is zijn milieuvriendelijkheid. Het gaat om filters die de uitstoot van zwaveloxide terugvoeren met ruim 95 procent en de stikstofoxide met 80 procent, vergeleken met de oudere MSC-schepen. Alle verlichting in het schip is led en doordat het schip makkelijk door het water glijdt, wordt er bespaard op brandstof.

MSC Grandiosa kan gebruik maken van walstroom, dat er voor zorgt dat het schip tijdens stilstand geen milieubelastende stoffen verspreidt. De haven van Rotterdam heeft nog geen walstroom. Er zijn wereldwijd nog maar drie havens die dit wel aanbieden voor de zeecruisevaart.

Doopceremonie

Vanochtend zette MSC Grandiosa om 09.05 zijn reis voort naar Hamburg. De doopceremonie wordt daar uitgevoerd door actrice Sophia Loren.

De volgende dag, op 10 november, zal het nieuwe schip zijn seizoen op de Middellandse Zee starten: routes van een week, met onder andere Rome, Valletta en Marseille als aanloopplaatsen. In seizoen 2020-2021 vaart de MSC Grandiosa rond Zuid-Amerika.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.