- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHolland America Line verkoopt vier schepen

Holland America Line verkoopt vier schepen

- Advertentie -

Delen

Holland America Line neemt afscheid van de Amsterdam, Rotterdam, Maasdam en Veendam. De schepen worden verkocht, maakte de rederij 15 juli bekend. Wie de kopers zijn, is niet openbaar gemaakt.

De schepen zijn per twee verkocht. De Maasdam en Veendam (beide van de S-Klasse) worden in augustus aan één bedrijf overgedragen. De Amsterdam en Rotterdam (R-klasse) gaan in het najaar naar een ander bedrijf overgaan.

Cruises geannuleerd

Holland America Line annuleert cruises voor de vier schepen, waarbij sommige routes worden overgenomen door andere schepen binnen de vloot. De Grand World Voyage 2021, oorspronkelijk uitgevoerd aan boord van de Amsterdam, wordt uitgesteld tot 2022 en wordt door de Zaandam overgenomen. De Grand Africa Voyage, oorspronkelijk gepland met de Rotterdam, met vertrek op 10 oktober 2021, zal nu met de Zaandam plaatsvinden.

Gasten met boekingen voor toekomstige afvaarten van de vier schepen worden geïnformeerd of de cruise plaats gaat vinden op een ander schip of krijgen zij informatie en speciale aanbiedingen voor het boeken van een andere Holland America Line-cruise zodra de activiteiten na corona weer worden hervat. Restitutie is ook mogelijk.

Nieuw schip

“Het is altijd moeilijk om te zien dat een schip de vloot verlaat, vooral de schepen die een lange en legendarische geschiedenis hebben bij ons bedrijf”, zegt Stein Kruse, CEO van Holland America Group en Carnival UK. “Holland America Line heeft echter een mooie toekomst voor de boeg met nieuwe Pinnacle-Class-schepen en met een derde zusterschip dat volgend jaar wordt opgeleverd. Op deze manier behouden we onze totale capaciteit op de markt.”

Vanaf dan heeft de rederij elf schepen.

Maasdam en Veendam

De Maasdam werd in 1993 aan de vloot toegevoegd als de tweede van vier S-Klasse schepen. Met 1.258 gasten is het het vierde schip van Holland America Line dat de naam Maasdam draagt. Recentelijk heeft het 55.575 ton wegende schip lange reizen in de Stille Zuidzee en Alaska gemaakt.

Veendam, het laatste S-Klasse schip, werd opgeleverd in 1996. Het is het vierde Holland America Line-schip met de naam Veendam. Het 57.092 ton zware schip biedt ruimte aan 1.350 gasten.

Rotterdam en Amsterdam

Het eerste schip in de R-klasse, de Rotterdam (61.849 ton) werd in 1997 geïntroduceerd. Met 1.404 gasten is het het zesde schip van Holland America Line dat de naam Rotterdam draagt.

De Amsterdam, het derde schip met deze naam, trad in 2000 toe tot de vloot als de laatste van vier R-Klasse schepen. Er is capaciteit voor 1.380 gasten. Onlangs heeft het schip (62.735 ton) de Grand World Voyage van de cruiselijn uitgevoerd.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -