- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDit jaar meer dan honderd cruiseschepen naar Rotterdam

Dit jaar meer dan honderd cruiseschepen naar Rotterdam

- Advertentie -

Delen

Op  7 maart openden de AIDAcara en de AIDAmar het cruiseseizoen voor Cruiseport Rotterdam. De AIDAcara meede om 07.30 uur aan de Holland Amerikakade af, pal naast de AIDAmar.

Dit jaar komen er voor het eerst méér dan honderd cruiseschepen aan in Rotterdam. De afgelopen twee seizoenen waren dat er jaarlijks circa 80.

 

Voor het eerst

Voor twaalf cruiseschepen wordt het de eerste keer dat ze Rotterdam aandoen. Hoogtepunten daaronder zijn de aankomsten van ms Costa Mediterranea op 6 mei, ms Costa Smeralda op 22 oktober en ms MSC Grandiosa op 4 november.

Daarnaast zijn er de reguliere bezoeken met verschillende schepen van AIDA, Cruise & Maritime Voyages en MSC Cruises. Holland America Line wordt dit jaar vertegenwoordigd door ms Rotterdam en ms Zuiderdam.

 

‘Green Cruising’

“We zijn trots op deze gestage ontwikkeling. De cruisevaart is economisch belangrijk voor de stad en verduurzaamt gelukkig snel. Er is veel constructiefs gaande en we zijn hierover in overleg met de cruiserederijen, Havenbedrijf en de gemeente. Deze samenwerking is op zich al uniek”, aldus directeur Mai Elmar van Cruiseport Rotterdam.

“We gunnen 7 maart de eer aan twee AIDA-schepen om het Rotterdamse cruiseseizoen te openen. Met hun ‘green cruising’-concept en de tewaterlating van de AIDA Nova – het eerste LNG aangedreven cruiseschip – zet deze Duitse rederij de toon in de verdere verduurzaming van de cruisevaart. Onze cruisehaven, op slechts twee uur rijden van Aken, Keulen of Düsseldorf, is eigenlijk de natuurlijke cruisehaven voor dit gebied van Duitse cruiseliefhebbers.”

foto: De Aida Cara en de Aida Mar lagen 7 maart samen aan de Wilhelminapier. (foto Ries van Wendel de Joode)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -