- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAfscheid in stijl: mooiste Meanderkids ooit!

Afscheid in stijl: mooiste Meanderkids ooit!

- Advertentie -

Delen

Volgens velen was het de mooiste Meanderkids ooit. Met gemengde gevoelens omdat het nu voorbij is, maar vooral met heel veel warmte – en dat kwam niet alleen door de zomerse zon. Het werd een afscheid in stijl, dat zorgt voor extra waardevolle herinneringen voor iedereen die het voetbalfeest jaar in jaar uit meemaakten.

Na acht edities was op zaterdag 11 juni het allerlaatste Meanderkids Voetbaltoernooi. Inclusief voorloper Aquakids was het evenement op de velden van de Rotterdamse voetbalvereniging VVOR sinds 1996 het jaarlijkse sportieve hoogtepunt voor veel van de schipperskinderen… én hun (groot)ouders.

Zichtbaar plezier

Het allerlaatste voetbaltoernooi van schipperskinderen voor schipperskinderen moest een extra groot feest worden, zo hadden de organisatoren zich voorgenomen. In die opzet zijn Remy van Neijenhoff (ms Jenga), Karel Jan van der Pol (ms Gambler), Jan Lindhout (kvb Inge-Inge II), Jeroen van der Klei (ms Amigos) samen met Wendy van Neijenhoff, Corina Martha, Theresia Lindhout en Nathalie van der Klei meer dan geslaagd. Mede dankzij de sponsors.

Ondanks twee verloren coronajaren hadden ze de organisatie nog prima in de vingers. Dankzij de medewerking van vrijwilligers van VVOR en de vele binnenvaarders die hielpen (tijdens de dag en voor- en achteraf, met op- en afbouwen).

Ze hadden er ook nog steeds zichtbaar plezier in. Maar het teruglopend aantal kinderen op schippersinternaten maak het onmogelijk om nog voldoende teams bijeen te brengen. Dat er nu alsnog 38 teams en 240 deelnemers waren, was mogelijk doordat teams waren aangevuld met (school)vriendjes en vriendinnetjes en kinderen van sponsors.

Van Julia Internaat was een speciaal cheerleaderteam meegekomen om de spelers aan te moedigen.

Vertrouwd gevoel

De eerste Meanderkids vond plaats in 2013, na zestien al even mooie jaren met Aquakids. Henk van der Linden, VVOR-clubicoon, steun en toeverlaat, was alle keren nauw betrokken. Hij ontving als dank daarvoor een herinnering.

Het voelde, na drie jaar, weer vertrouwd op de velden in Rotterdam-Alexander. Van de uitbundig wapperende vlaggen tot de poffertjes voor het goede doel (Stichting Vaarwens), van de gratis suikerspinnen en ijsjes tot de springkussens, van de schminck tot de drukte langs de lijn en op het horecaplein, van de hamburgers tot de door dj Margaret verzorgde muziek en aankondigingen.

Henk van der Linden van VVOR ontving als dank voor de jarenlange gastvrijheid en steun een herinnering.

Ter gelegenheid van het afscheid ging het feest deze keer langer door: er werd afgesloten met een muziekavond. Dé Nachtmeesters zorgden dat de feeststemming er goed in bleef zitten.

Maar voorafgaand daaraan was de traditionele prijsuitreiking. De grootste bekers gingen naar twee internaten: Julia uit Zwijndrecht en Prinsenvaart uit Maasbracht.

Winnaars

6-10 jaar gemengd: Julia
11-15 jaar gemengd: Prinsenvaart
Meisjes 16-21 jaar: Prinsenvaart
Jongens 16-21 jaar: Julia
Moeders: Prinsenvaart
Vaders: Julia

Winnaars in de jongste categorie: Julia.
Winnaars in de jongste categorie: Julia.
Bij 11 tot en met 15 jaar won Prinsenvaart.
Het beste meidenteam van 16 tot en met 21 jaar kwam uit Maasbracht.
De jongens (16-21 jaar) van Julia wonnen de grootste beker.
De moeders van Prinsenvaart troefden in de finale Julia af.
De vaders van Julia pakten de eerste plaats.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -