- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGrootste kraanschip komt naar Rotterdam

Grootste kraanschip komt naar Rotterdam

- Advertentie -

Delen

Het kraanschip Sleipnir komt op zondag 22 maart (in plaats van de eerste aangekondigde zaterdag 21 maart) voor het eerst aan in de Rotterdamse haven. Het schip arriveert in het Calandkanaal na een project in Trinidad. Ter voorbereiding op toekomstige werkzaamheden op de Noordzee (ontmantelen van platforms) komt het schip naar Nederland.

De Sleipnir is vernoemd naar de achtvoetige hengst van de Noorse god Odin. Wat het schip bijzonder maakt is dat het een dual fuel-aandrijving heeft en daardoor op LNG kan varen.

Hijsrecords

Heerema nam het schip in juli 2019 in de vaart. De Sleipnir is 220 meter lang, 102 meter breed en weegt 119.000 ton. De twee kranen aan boord kunnen elk 10.000 ton tillen.

Het schip is zeer geschikt voor offshore-klussen zoals het bouwen van windturbines op zee. Het schip heeft in 2019 al hijsrecords gebroken met een lift van 15.300 ton. Deze lift vond plaats tijdens de Noble Energy Leviathan-installatie, gelegen in de Middellandse Zee in Israëlische wateren.

Verouderde boorplatforms

Daarna heeft de Sleipnir gewerkt aan de Peregrino C-platform installatie voor het Noorse bedrijf Equinor in de Braziliaanse wateren. Nu zal het schip zich voorbereiden op ontmantelingswerkzaamheden op de Noordzee. Door de op LNG varende Sleipnir te gebruiken, werkt Heerema aan het zo schoon mogelijk opruimen van verouderde boorplatforms. Het schip zal naar verwachting eind maart weer vertrekken.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -