Allerlaatste Meanderkids wordt een extra groot feest

0
Wie staan er dit jaar met de allerlaatste bekers op het podium?

Op zaterdag 11 juni vindt de allerlaatste editie plaats van Meanderkids. Het jaarlijkse voetbaltoernooi van schipperskinderen voor schipperskinderen neemt afscheid met een extra groot feest.

Door corona kon Meanderkids in 2020 en 2021 niet doorgaan. De editie van zaterdag 11 juni wordt de laatste keer dat iedereen uit de binnenvaart die van voetbal houdt, zich verzamelt op en rond de velden van de Rotterdamse club VVOR (adres: Sportpark De Venhoeve, Prinsenlaan 991).

Accepteren

“Met pijn in het hart” heeft het bestuur van de organiserende stichting besloten te stoppen met 
Meanderkids. Het schippersinternatenvoetbaltoernooi bestaat sinds 2013. Het was de voortzetting van het al even populaire AquaKids. Door het almaar teruglopende aantal kinderen op internaten lukt het niet meer om voldoende teams bijeen te krijgen.

“Daar valt niets aan te doen, we moeten het accepteren”, zegt voorzitter Remy van Neijenhoff (ms Jenga). Hij organiseert het evenement met Karel Jan van der Pol (ms Gambler), Jan Lindhout (kvb Inge-Inge II), Jeroen van der Klei (ms Amigos) samen met Wendy van Neijenhoff, Corina Martha, Theresia Lindhout en Nathalie van der Klei.

Het is altijd druk en gezellig. (foto Tekst & Toebehoren)

Dansen

Desondanks zijn er dit jaar toch nog 38 teams en 240 kinderen. Maar veel van hen wonen niet in een internaat; teams zijn aangevuld met (school)vriendjes en vriendinnetjes en kinderen van sponsors. Er doen ook acht vader- en zes moederteams mee.

Om internaten meer gelegenheid te geven om voldoende spelers per zevental te vinden zijn ook de leeftijdscategorieën verruimd. Bijvoorbeeld tot 21 jaar, zodat degenen die in coronajaren 2020 en 2021 het internaat verlieten, toch nog een keer mee kunnen doen.

Remy: “De laatste keer maken we er iets speciaals van. Zo gaan we na afloop langer door. Tot 22.00 uur kan er gedanst worden. Dankzij extra sponsors hebben we vanaf 18.00 uur Dé Nachtmeesters kunnen boeken. Die zorgen voor een meer dan feestelijke afsluiting.”

Sportiviteit en gezelligheid

Ook dit jaar zijn er springkussens – meer dan ooit – ijsjes, suikerspinnen en is er op het centrale plein volop te eten en drinken. Overdag is de muziek in de vertrouwde handen van dj Margaret.

“Voor voetballers en supporters wordt het weer een fantastische dag, waar sportiviteit en gezelligheid centraal staan. Wij zijn er klaar voor. Nu maar hopen op goed weer.”

Dit jaar zijn er meer springkussens dan ooit. (foto Tekst & Toebehoren)

 

Hulp bij opbouw gevraagd

Vrijdag 10 juni start de opbouw van het terrein en de velden. Extra handen zijn heel erg welkom, zo schrijven de organisatoren op Facebook. “Dus wie tijd en zin heeft is van harte welkom vrijdag vanaf 14:00 uur bij VVOR (prinsenlaan 991 Rotterdam) om te helpen.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.