- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRSR Shipping: korting op liggeld met Green Award

RSR Shipping: korting op liggeld met Green Award

- Advertentie -

Delen

Op 9 december is RSR Shipping als eerste havengerelateerde ‘Incentive Provider’ op Duitse binnenwateren aangesloten bij Green Award. Daarmee middel wil de Zwitserse aanbieder van aanlegplaatsen Green Award steunen in het streven naar een veilige en groene toekomst voor de binnenvaart.

Na het opstarten van de procedure voor het aanleggen van walstroomaansluitingen bij een groot deel van hun aanlegplaatsen, wil RSR Shipping zijn ambities nu verder uitbreiden. Voortaan zullen zij schepen stimuleren bij het groener worden door Green Award gecertificeerde riviercruiseschepen korting op het liggeld aan te bieden. De korting is van toepassing op alle aanlegplaatsen van RSR Shipping in Düsseldorf, Traben-Trarbach, Oestrich-Winkel, Forchheim, Volkach en Straubing. 

Green Award

Green Award is een kwaliteitskeurmerk voor schepen die hoge veiligheids- en milieustandaarden aantonen. Na in 1994 te zijn opgericht voor de kwaliteitsbevordering bij zeeschepen, heeft de stichting haar activiteiten in 2011 met een certificeringsprogramma voor de binnenvaart uitgebreid.

Sinds die datum hebben meer en meer schepen een certificaat verkregen door aan de strenge standaarden voor motoren, technische uitrusting aan boord en bemanning te voldoen. Afhankelijk van hun score krijgen de schepen een brons, zilver, of goud certificaat. Voor zero emissie kan een platina label worden toegekend. RSR Shipping gaat uit van dit certificeringsniveau voor het toekennen van kortingen tussen de 5 en 15 procent op de liggelden. 

Groenere toekomst

“Er zijn in de afgelopen jaren grote vorderingen gemaakt op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu”, aldus Peter Wyss van RSR Shipping. “Een groenere toekomst staat hoog op de agenda van alle belanghebbenden in de binnenvaart. RSR Shipping is verheugd om samen met Green Award deze basis te verstevigen en er op voort te bouwen. Als eerste havengerelateerde incentive provider in Duitsland, streven wij er naar om innovatie verder te stimuleren.”

Directeur Jan Fransen van Green Award zegt: “Met de deelname van RSR Shipping wordt de reikwijdte van beloningen voor de inspanningen door riviercruiseschepen aanzienlijk uitgebreid. Ons certificeringsprogramma voor schepen leidt tot permanente verbeteringen in duurzaamheid en deze stimuleringsmaatregelen zorgen daar samen voor. Wij heten RSR Shipping van harte welkom.”

Korting

De kortingen bij aanlegplaatsen van RSR Shipping zullen gelden voor alle boekingen met een reserveringsdatum na begin 2021. De korting zal direct op de rekening van de gecertificeerde schepen in mindering worden gebracht na opgave van het behaalde certificeringsniveau.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -