- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKorting op havengeld Antwerpen met Green Award Goud en Platinum

Korting op havengeld Antwerpen met Green Award Goud en Platinum

- Advertentie -

Delen

Sinds 1 januari krijgen binnenschepen met een Green Award Goud of Platina van Port of Antwerp-Bruges automatisch korting op het havengeld. De haven wil daarmee milieuvriendelijker achterlandtransport promoten.

William Demoor, Chief Customer Relations Officer van Port of Antwerp-Bruges, zegt: “Met de kortingen voor milieuvriendelijke binnenschepen steunen we onze klanten die zich onderscheiden op het vlak van milieu en klimaat. Door als incentive provider in te stappen bij Green Award, maken we het voor de binnenvaartondernemers ook nog eens heel gemakkelijk om de kortingen te krijgen.”

Verlanglijst

“Als je onze lijst met deelnemende havens bekijkt, zie je dat Port of Antwerpen-Bruges daar perfect bij past”, zegt Jan Fransen, directeur van Stichting Green Award. “Antwerpen-Bruges speelt als belangrijk logistiek knooppunt een cruciale rol in de Belgische en Europese economie. Als een dergelijke haven de verduurzaming van de binnenvaart door middel van een Green Award-incentive stimuleert, heeft dat grote impact. Wij zijn er heel blij mee, ook omdat wij Antwerpen al heel lang op onze verlanglijst hadden staan. Het ARA-drietal is, naast de andere tientallen havens, nu compleet”.

Voor Port of Antwerp-Bruges is de transparantie van Green Award een belangrijk argument om aan te sluiten.  Havenschepen Annick De Ridder, tevens bestuursvoorzitter van Port of Antwerp-Bruges, zegt: “Het verduurzamen van transport is een grote uitdaging die we als Port of Antwerp-Bruges op vele manieren ondersteunen. De samenwerking met Green Award maakt het mogelijk om dat voor de binnenvaart op een transparante en eenvoudige manier te doen.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -