Rotterdam gaat controleren op varend sjorren

0
containers sjorren
Sjorders aan het werk op een containerschip bij ECT Delta. (foto Ries van Wendel de Joode)

Vanaf 1 september gaat de divisie Havenmeester van het Havenbedrijf Rotterdam  daadwerkelijk handhaven bij overtredingen van de nieuwe regelgeving van de Havenverordening inzake varend sjorren. Dat betekent dat er verbaliserend kan worden opgetreden.

Sinds april is het voor alle zeeschepen verboden dat containers en andere goederen al varend vast- of losgemaakt worden. Tot nu toe beperkte het Havenbedrijf zich tot het geven van voorlichting.

Vergunning

“Deze maatregel past in ons beleid om de veiligheid en orde op het havenwater te waarborgen. Varend sjorren tast de veiligheid van de bemanning aan en daarmee ook de veiligheid op het havenwater”, aldus (rijks)havenmeester René de Vries.

Conform de Havenverordening mag er in het beheersgebied van de Rotterdamse haven aan de kade alleen door de bemanning gesjord worden bij schepen kleiner dan 170 meter. Op langere schepen mogen alleen sjorbedrijven met een vergunning dat werk doen.

Hoe verbaliserend wordt opgetreden laat het Havenbedrijf in het midden. Het Openbaar Ministerie bepaalt uiteindelijk hoe hoog de boete zal zijn bij overtredingen.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.