- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCarrièreswitch Martijn Provily: directeur van Mercy Ships Holland

Carrièreswitch Martijn Provily: directeur van Mercy Ships Holland

- Advertentie -

Delen

Per 6 september heeft Mercy Ships Holland een nieuwe directeur: Martijn Provily (1973). Hij is de opvolger van Marianne Havinga-Huurman, die later dit jaar met haar gezin aan de slag gaat op het nieuwe ziekenhuisschip, de Global Mercy.

De uit Alblasserdam afkomstige Martijn Provily was tot zijn aanstelling als ondernemer actief op het gebied van bedrijfsadvies. Het aanbrengen van structuur in organisaties was zijn belangrijkste specialisatie. Eerder was hij als commercieel en operationeel directeur werkzaam in de maritieme sector, onder andere bij Stazo Marine Equipment en Poly Products, en als international business manager bij Reikon.

Onbaatzuchtig

Mercy Ships is voor mij hét voorbeeld van onbaatzuchtige naastenliefde”, licht Martijn Provily zijn carrièreswitch toe. “Ik vind het dan ook een eer om zij aan zij met de medewerkers en vele vrijwilligers van Mercy Ships te werken aan het veranderen van mensenlevens. Ik kijk er naar uit om, samen met het bestuur, medewerkers, vrijwilligers, ambassadeurs en donateurs te gaan werken aan de verdere groei en bekendheid van Mercy Ships in Nederland.”

Groei

De benoeming van Provily past in de ontwikkeling die Mercy Ships momenteel doormaakt: de uitbreiding met een tweede, nieuw ziekenhuisschip, en de daarbij benodigde verdubbeling in inkomsten en vrijwilligers. Met de komst van de Global Mercy wil Mercy Ships Holland verder groeien om deze ambitie waar te maken, samen met alle betrokkenen in Nederland en Afrika. Met als uiteindelijke doel de gezondheidszorg van Afrika zo te versterken dat ze op eigen benen kunnen staan.

Jan van den Bosch, bestuursvoorzitter van Mercy Ships Holland, is dankbaar voor de benoeming van Martijn Provily. “Als bestuur hebben we uitvoerige gesprekken gevoerd met Martijn. Met zijn intrinsieke motivatie, zakelijke achtergrond en bewogenheid vanuit Gods liefde voor de lijdende medemens past hij uitstekend in het profiel als directeur van onze snelgroeiende organisatie.”

Bezoek aan Rotterdam

Met de inzet van ziekenhuisschepen en honderden professionele vrijwilligers biedt Mercy Ships gratis chirurgische zorg aan de allerarmsten van deze wereld, voornamelijk in West-Afrika. In 2022 wordt de vloot aangevuld met de gloednieuwe Global Mercy.

Voordat dit schip in Afrika haar eerste werkperiode zal vervullen, brengt het in het voorjaar van 2022 eerst een bezoek aan Rotterdam.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -