- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsIWT zoekt scheepseigenaren voor Europese innovatieprojecten

IWT zoekt scheepseigenaren voor Europese innovatieprojecten

- Advertentie -

Delen

Vrijdagmiddag 10 september houdt het European IWT platform een online informatiebijeenkomst voor bedrijven en organisaties uit de binnenvaart die willen deelnemen aan innovatieprojecten die door de Europese Unie worden gefinancierd.

De nieuwe langetermijnbegroting van de EU (het Meerjarig Financieel Framework) is dit jaar van start gegaan en loopt tot 2027. In het kader van Horizon Europe, het belangrijkste EU-financieringsprogramma voor onderzoek en innovatie, zal de Europese Commissie dit en volgend jaar alleen al 14,7 miljard euro steken in tal van projecten gericht op transport Waaronder vervoer over water.

Als Europese binnenvaartkoepel wil IWT dat de branche daar zo veel mogelijk profiteert. Het gaat vooral om alternatieven voor fossiele brandstoffen, vergroening, modal shift, digitalisering en automatisering. De eerste oproepen voor projectvoorstellen staan inmiddels op het financierings- en aanbestedingsportaal van de Europese Commissie.

Binnenschepen

IWT is door meerdere partijen benaderd die graag meewerken aan één of meer projecten. “De nadruk zal liggen op onderzoek en innovatie, maar alle voorstellen starten met een kleinschalig proefprojecten om de levensvatbaarheid van het projectidee aan te tonen”, schrijft de organisatie op haar website. “Bij dergelijke proefprojecten in het veld moeten binnenschepen betrokken zijn, en daarom doen we een oproep aan eigenaars en exploitanten van binnenschepen die bereid zouden zijn bij te dragen tot de voorstellen en, indien ze voor financiering worden geselecteerd, tot de projecten.”

Van scheepseigenaren worden tijd en inspanning gevraagd, In rui daarvoor ontvangen ze een kostendekkende vergoeding, de mogelijkheid om samen te werken met interessante partijen die ook actief zijn in de binnenvaart en de kans om invulling te geven aan de Europese R&D en innovatie.

Aanmelden

De online infosessie is op vrijdag 10 september en start om 13.30 uur. Tijdens de Engelstalige presentaties worden de specifieke kenmerken van de projectoproepen en de organisatorische regelingen toegelicht.

Aanmelden kan hier.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -