- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRotterdam doet proef met AI-camerabewaking in haven

Rotterdam doet proef met AI-camerabewaking in haven

- Advertentie -

Delen

De haven van Rotterdam gaat automatische camerabewaking met Seagull Surveillance testen om bewegingen op en rond het water te registreren met een volledig geautomatiseerd logboek. Deze pilot stelt het Havenbedrijf in staat om sneller te reageren op criminele activiteiten.

Seagull Surveillance is laagdrempelige software ontwikkeld door BrianCreators, een specialist op het gebied van inspectieoplossingen op basis van kunstmatige intelligentie (AI). Dit geavanceerde systeem bewaakt waterwegen door voortdurend de beelden van bewakingscamera’s te analyseren. Het detecteert elke vorm van beweging en brengt potentiële illegale activiteiten onder de aandacht van menselijke operators. Tegelijkertijd worden alle gegevens nauwkeurig vastgelegd in een logboek. Het systeem herkent scheepstypen, inclusief vaartuigen die niet zijn uitgerust met AIS of hun Automatic Identification System hebben uitstaan. Het werkt al in diverse havens, waaronder die van Scheveningen waarvoor het oorspronkelijk werd ontwikkeld.

Cameratoezicht op het water

Seagull Surveillance werkt met bestaande beveiligingscamera’s en analyseert alle inkomende videobeelden. Het is specifiek ontworpen voor een optimale inzet van cameratoezicht in havens en langs kustgebieden, bij bruggen, sluizen en andere waterwegen. Dit geavanceerde systeem ondersteunt operators, veiligheidsdiensten en havenautoriteiten door automatische identificatie van scheepstypes, inclusief hun snelheid, in- en uitvaartijden en vaarrichting.

De haven van Rotterdam heeft voor Seugull Surveillance gekozen vanwege het gebruik van stabiele AI-technologie. De software naadloos te koppelen aan bestaande camera’s en videobewakingssystemen. Het product voldoet volgens de makers aan de privacywetten en richtlijnen.

Veiligheid in de haven

In de komende maanden zal het Havenbedrijf Rotterdam Seagull Surveillance als pilot op een beperkt aantal camera’s installeren. Deze samenwerking heeft als doel de maritieme veiligheid en efficiëntie in de haven van Rotterdam te versterken.

“We zijn buitengewoon trots dat de haven van Rotterdam met Seagull Surveillance gaat verkennen hoe we de veiligheid van de haven kunnen vergroten”, aldus mede-oprichter Glenn Brouwer. “Deze samenwerking vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de acceptatie van onze oplossing in het maritieme domein.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -