- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRiver Terminal Roeselare gaat binnenkort open

River Terminal Roeselare gaat binnenkort open

- Advertentie -

Delen

Nog vóór de zomer gaat River Terminal Roeselare in bedrijf. POM West-Vlaanderen maakte 30 mei bekend dat Transferium, onderdeel van de Multi Logistics Group (Hasco Invest), wordt aangesteld als exploitant van het gloednieuwe overslagcentrum aan het Kanaal Roeselare-Leie.

In 2020 startte de bouw van de rivierterminal in opdracht van De Vlaamse Waterweg en POM West-Vlaanderen. De terminal bestaat uit een kademuur van 230 meter en opslagruimte van 18.000 m².

“Dit overslagcentrum zorgt voor een enorme boost in de regio Roeselare. Hiermee willen we samen met De Vlaamse Waterweg, WVI en stad Roeselare meer bedrijven overtuigen om over te schakelen op de binnenvaart voor het vervoer van goederen en grondstoffen”, zei Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen. “We bieden met onze River Terminal een duurzaam transportalternatief aan bedrijven die geen eigen toegang tot de waterweg hebben.”

Vliegende start

Om een uitbater voor de terminal aan te stellen, was een aanbestedingsprocedure noodzakelijk. “Door een ongelukkige samenloop van externe omstandigheden, moesten we deze procedure noodgedwongen heropstarten. Daarom duurde het even om een exploitant te kunnen aan stellen”, licht De Bethune toe.

De start van de activiteiten op de terminal valt nu samen met de geplande werkzaamheden aan de Ooigemsluis. River Terminal Roeselare zal zo een belangrijke rol spelen, onder meer door het bufferen van voorraden om bedrijven achter de sluis draaiende te houden. Zo blijft de impact van de stremming beperkt.

Transferium

De roots van Transferium als op- en overslagbedrijf liggen in Roeselare. De voorbije twintig jaar kende het bedrijf een flinke groei en bouwde het aan zijn reputatie als overslagbedrijf in de cement-, bouwstoffen- en grondindustrie. Transferium is ook actief op terminal in de haven van Brussel en Gent.

Het bedrijf heeft ook ervaring met circulaire goederenstromen. Met Transferium Biomass slaan ze de brug tussen partijen die biofuels leveren en bedrijven die ze aanwenden als alternatieve brandstoffen. Sinds februari dit jaar vond het overslagbedrijf versterking bij de Multi Logistics Group. Deze logistieke groep maakt deel uit van de investeringsgroep Hasco Invest en heeft verschillende participaties in logistieke bedrijven waar duurzaam transport voorop staat. De toetreding tot deze groep geeft Transferium ruimte om zijn groeiambities waar te maken.

Jean de Bethune overhandigt de sleutels aan Nicola Samyn van Transferium. Naast hen Johannes Lagasse (Multi Logistics Group) en Pieter Decloedt (hoofd Transport & Logistiek bij POM West-Vlaanderen). (foto POM West-Vlaanderen)

Netwerk uitbreiden

Zoals met River Terminal Roeselare. Door in zee te gaan met Transferium wil POM West-Vlaanderen de River Terminal Roeselare uitbouwen tot een competitieve op- en overslagterminal en een regionaal belangrijk knooppunt. Een ambitie die ook Transferium deelt. “We bieden onze klanten een logistieke totaaloplossing aan. Door grotere volumes met korte aanrijzones te verplaatsen in combinatie met langere afstandstransport via de waterweg, versterken we de duurzaamheid”, aldus CEO Nicola Samyn.

“Met deze concessie willen we ons netwerk aan overslagpunten uitbreiden om zo meer efficiënte transportoplossingen aan onze klanten te kunnen aanbieden. Onze focus ligt op diversiteit aan bulkgoederen maar ook stukgoed of gestapelde producten maken deel uit van de porfolio”, lichtte CEO Johannes Lagasse van Multi Logistics Group toe.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -