- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEICB, BTB en BVB samen verder als IN-CITE

EICB, BTB en BVB samen verder als IN-CITE

- Advertentie -

Delen

Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB), Bureau Telematica Binnenvaart (BTB) en Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) gaan samen verder als IN-CITE. De nieuwe naam werd bekendgemaakt tijdens Maritieme Industrie in Gorinchem.

“Als één slagvaardigere nieuwe organisatie verder”, zei Eric van Viersen. De voorzitter van EICB, BVB en BTB was tijdens de presentatie op 25 mei dagvoorzitter van de EICB-kennisbijeenkomst ‘Op koers naar een duurzame binnenvaart’. Met een druk op de knop liet hij de naam en de lange betekenis op het scherm verschijnen: IN-CITE.

Betekenis

De naam vergt uitleg. IN-CITE staat voor Inland Navigation Transport (IN), Communication/Connected/Center (C), Innovation/Information/Intelligence (I), Transport/Technology/Telematics (T) en Expertise/Environment/Efficiency/Employment/Education (E).

“Het vormen van het team en de organisatie is de komende tijd mijn taak”, vertelt Van Viersen, die verder gaat als voorzitter van IN-CITE. “De letters staan voor de inhoud van de organisatie.”

De drie al jaren bestaande stichtingen gaan als één organisatie verder. “Zo’n proces is niet eenvoudig; je moet statuten maken die de lading dekken, maar het is een vloeiend proces geweest. Het in elkaar vlechten van de organisatie was vrij makkelijk.” De medewerkers kenden elkaar al langer omdat de drie organisaties sinds 1 januari 2021 al onder één bestuur werkten en daarvóór ook al in hetzelfde gebouw.

Veel expertise

De expertises van de drie organisaties sluiten en vullen elkaar aan. Het oogmerk is dat ze in de nieuwe organisatie over elkaar heen gelegd kunnen worden. “Hierdoor ontstaat een nog betere dienstverlening naar onze klanten”, zegt Van Viersen. “Als het goed is, gaat de dienstverlening nog soepeler op elkaar aansluiten.”

“Daarnaast kunnen we door de kruislings bestaande verbindingen die er al waren nog sneller implementeren in de markt en het als totaalpakket aan diensten naar buiten brengen. Het waren immers al drie organisaties in één gebouw.”

De nieuwe organisatie verhuist naar het kantoor van koninklijke Binnenvaart Nederland in Zwijndrecht. Dat wordt momenteel verbouwd en uitgebreid. Zo ontstaat het Binnenvaarthuis. “Meer synergie en bredere dienstverlening met kennis uit de bredere IN-CITE-organisati. Omdat we alles van elkaar weten, kunnen we nog sneller schakelen.

“Deze kennisbijeenkomst is een mooi moment om de medewerkers even voor te stellen”, besloot Van Viersen. Hij riep hen naar voren, het podium op.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -