- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPort See-app is bron van informatie voor cruiserederijen

Port See-app is bron van informatie voor cruiserederijen

- Advertentie -

Delen

Internationaal toeristenplatform Must See Port introduceert samen met Port of Amsterdam, Dutch Delta Cruise Port en Amsterdam Cruise Port een app voor de riviercruisevaart. Port See geeft riviercruiserederijen actuele informatie over de toegankelijkheid van havens en plaatselijke coronamaatregelen.

De cruisevaart komt langzaam weer op gang. Lokale situaties kunnen, door de telkens veranderende maatregelen rondom COVID-19, dagelijks wijzigen. Daarom is het voor rederijen van belang dat zij op elk moment eenvoudig kunnen nagaan welke havens open zijn en welke maatregelen daar dan eventueel gelden. Voor havens is het van belang dat zij de wijzigingen snel kunnen doorvoeren en communiceren.

De Port See-app voorziet in die behoefte. Het Rotterdamse bedrijf Must See presenteert hem als hét nieuwe platform voor de riviercruise sector in Europa. De app bevat actuele data over de toegankelijkheid van ligplaatsen in havens voor riviercruiseschepen en welke COVID-maatregelen daar gelden. Het systeem is bedoeld voor rederijen, havenbeheerders, touroperators en steden.

COVID-maatregelen

“We zien door heel Europa dat de regels in havens voor de riviercruise overal anders zijn, zelfs binnen een land zijn er soms verschillende regels. Het is voor rederijen en touroperators ondoenlijk om alle websites van de verschillende havensteden bij te houden. Daarom heb we samen met de Cruiseports in Zuid- en West-Nederland het Port See-systeem laten ontwikkelen”, aldus Monic van der Heyden, commercieel manager cruise bij Port of Amsterdam.

De cruisehavens in Europa kunnen zelf hun data toevoegen aan de app. Gebruikers kunnen een inlog aanmaken waarna ze alle gegevens van de havens tot hun beschikking krijgen. Van de geldende COVID-maatregelen van de afzonderlijke havens tot beschikbare aanlegplaatsen en faciliteiten.

Toegankelijkheid steden

Een haven kan misschien wel open zijn voor riviercruiseschepen, maar als de stad of het gebied zelf grotendeels op slot zit (vanwege een coronauitbraak) is het geen aantrekkelijke aanlegplaats. Door samenwerking met Must See worden alle riviercruisesteden in kaart gebracht qua toegankelijkheid. Zijn musea open? Moet er vooraf worden gereserveerd? Is er slechts beperkte beschikbaarheid? Dit alles valt ook te lezen in het Port See-systeem.

Crowd control

Later dit jaar komt er een vervolgversie van het systeem waarin een crowd control-functie is opgenomen. “Je kunt dan actueel zien waar het bijvoorbeeld te druk gaat worden in steden vanwege toerisme. Rederijen zouden er zo voor kunnen kiezen om een stad tijdelijk over te slaan of op een ander moment te bezoeken”, aldus Maikel Coomans van Must See.

Verder is het voor rederijen en touroperators interessant om te zien hoe de stroom toeristen verloopt vanuit de riviercruisesector zelf.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -