NSP: gematigde verhoging tarieven havengeld

0
(foto North Sea Port)

North Sea Port verhoogt de havengelden voor 2020, maar de stijging is lager dan de inflatie. Binnenvaartschepen die binnen North Sea Port in één reis zowel het Zeeuwse als het Gentse deel aandoen, betalen voortaan één keer.

Voor de tweede keer op rij ligt de stijging een kwart lager dan de inflatie (gemeten eind 2019). Voor Vlissingen en Terneuzen gaan de tarieven omhoog met 2 procent en voor Gent met 0,6 procent.

Digitaal aanvragen abonnement

Tot nu toe dienden eigenaren van binnenvaartschepen tweemaal te betalen als ze binnen het havengebied twee havens aandeden: één keer voor Vlissingen en Terneuzen en één keer voor Gent. “Dit betekent dus een prijsverlaging met 50%. Sinds vorig jaar hanteert North Sea Port ook voor zeeschepen een gelijkaardig principe.”

De milieukortingen voor schonere zeeschepen (de ESI-korting) worden vanaf dit jaar in het hele grensoverschrijdende havengebied gelijkgesteld en verder uitgebreid. Binnenvaartschepen die vaak North Sea Port aandoen, kunnen hun abonnement digitaal aanvragen.

Eén tariefreglement

De bedoeling is om vanaf 2021 voor het hele grensoverschrijdende gebied van North Sea Port één tariefreglement te hanteren in plaats van de huidige twee. Die zijn nog een gevolg van de fusie van het havenbedrijf van Gent en Zeeland Seaports.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.