- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNPRC breidt directie uit: Arno Treur wordt CFO

NPRC breidt directie uit: Arno Treur wordt CFO

- Advertentie -

Delen

Op 1 januari is Arno Treur benoemd als financieel directeur (CFO) van de NPRC. Hij was bij de binnenvaartcoöperatie al werkzaam als Manager Finance & Control.

Arno Treur werkt sinds 2019 bij de NPRC. Daarvóór was hij Financial Controller bij de heavy lifting-divisie van de Roll Group.

Nieuwe functie

De functie van CFO is nieuw binnen de NPRC en past volgens de coöperatie bij de huidige, de laatste jaren toegenomen omvang. De rol als logistiek dienstverlener is veranderd. Arno Treur: “De vraagstukken in de supply chain zijn steeds vaker niet alleen operationeel, maar ook strategisch van aard. Neem als voorbeelden de focus op emissiereductie, de inzet van waterstof-elektrische schepen, het digitaliseren en optimaliseren van de supply chain en een meer datagedreven logistiek. NPRC groeit mee met dat soort strategische ontwikkelingen bij de klant.”

Hij vervolgt “Ik vind het ontzettend eervol dat de huidige CEO, Femke Brenninkmeijer, en de raad van commissarissen mij deze mogelijkheid geboden hebben om door te groeien binnen de eigen organisatie. Ik zie er naar uit om schouder aan schouder met Femke vanaf dit nieuwe jaar als CFO van de coöperatie verder te werken aan de strategische vraagstukken op gebied van duurzaamheid en digitalisering.” Naast deze terreinen zal Treur als CFO eindverantwoordelijk zijn voor de financiële zaken, het voldoen aan wet- en regelgeving, risicomanagement en de juridische zaken.

Twee bestuurders

Concreet betekent de benoeming van Arno Treur als CFO dat, na jaren met één directeur te hebben gewerkt, vanaf nu het dagelijks bestuur binnen de NPRC uit twee personen bestaat. CEO Femke Brenninkmeijer: “De benoeming borgt continuïteit doordat de organisatie minder kwetsbaar en afhankelijk is van één persoon. Daarbij zagen we de afgelopen jaren dat we elkaar konden inspireren bij het gezamenlijk nemen van de strategische beslissingen. En juist dat samen tot besluiten komen, past in onze coöperatie.”

“Ik ben erg blij met Arno aan mijn zijde binnen het dagelijks bestuur”, aldus Brenninkmeijer. “Het is prachtig en geeft veel vertrouwen dat we met iemand uit onze eigen organisatie deze stap kunnen maken. Arno heeft niet alleen kennis van zaken wat betreft financiën, maar is ook een prettige sparringpartner bij diverse andere vraagstukken. Als zoon van een agrarisch ondernemer heeft hij een no-nonsense-insteek en een bijzonder goed gevoel bij de uitdagingen van een mkb-ondernemer. Deze eigenschappen, maar zeker ook zijn bijdrage de afgelopen jaren om de NPRC verder te ontwikkelen, maken dat Arno terecht de juiste kandidaat voor deze nieuwe functie is.”

145 binnenvaartondernemers

De NPRC is een coöperatie met 145 aangesloten binnenvaartondernemers. Dagelijks zijn ongeveer 200 schepen in de vaart voor de NPRC, die gezamenlijk ruim 14 miljoen ton droge bulk, containers en stukgoed per jaar vervoeren.

Daarmee is NPRC een van de grootste Europese binnenvaartaanbieders. De coöperatie heeft vertegenwoordiging in Rotterdam, Mannheim, Duisburg, Antwerpen, Doornik en Parijs. In de strategie van NPRC zijn duurzaamheid, samenwerking in de logistieke keten, betrokkenheid bij haar leden, transparantie en digitalisering de uitgangspunten.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -