- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe Oostenrijkse coalitie gaat voor multimodaal

Nieuwe Oostenrijkse coalitie gaat voor multimodaal

- Advertentie -

Delen

De nieuwe Oostenrijkse regering, gevormd door de rechtse ÖVP en de Groenen, zet in op een “innovatief en efficiënt mobiliteits- en vervoerssysteem”. Vanuit de logistieke sector in Oostenrijk wordt erop gewezen dat hiervoor alle vervoersmodi versterkt moeten worden.

ÖVP en Groenen willen het goederenvervoer verduurzamen in lijn met de milieudoelstellingen van Parijs. Digitalisering en alternatieve aandrijftechniek zijn middelen om dit doel te bereiken.

Masterplan

Verder worden maatregelen uitgewerkt om verkeer te vermijden en verbeteren en goederenvolumes over te hevelen van de weg naar andere vervoersmodi.

De nieuwe regering kondigt ook een Masterplan voor Mobiliteit 2030 aan. Dit moet een geïntegreerde strategie worden voor zowel de lucht- en de scheepvaart als het spoor- en wegvervoer. Giga-vrachtwagens komen er niet op de Oostenrijkse snelwegen.

Multimodale aanpak

De Oostenrijkse bond voor expeditie en logistiek (ZV) stelt tevreden vast dat de nieuwe regering het belang van goederenvervoer voor de Oostenrijkse economie belangrijk vindt en het land als logistieke hub verder wil ontwikkelen. Er moet volgens de ZV nog wel veel detailwerk worden verricht. “We gaan het opstellen van het Mobiliteitsmasterplan 2030 met raad en daad ondersteunen.”

De bond heeft eerder meegewerkt aan het Masterplan Logistiek 2025. Een deel van de maatregelen uit dit vorige plan kunnen in het nieuwe plan worden opgenomen. De focus moet volgens de ZV liggen op een multimodale aanpak. Uit onderzoek blijkt dat het wegvervoer in Oostenrijk de komende tien jaar nog hard gaat groeien, zelfs als de spoorcapaciteit maximaal wordt benut.

“Op de middellange termijn is het niet haalbaar om alle goederen naar het spoor te schuiven. Daarom moeten alle vervoersmodi worden versterkt.”

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -