Nieuwbouw HGK feestelijk geopend

0
Rechts het nieuwe hoofdkantoor van HGK. (foto HGK)

De HGK-groep heeft zijn nieuwe hoofdkantoor officieel in gebruik genomen. De nieuwbouw staat in Keulen-Niehl, midden in het havengebied.

“Hier zitten wij op de juiste plek”, aldus CEO Uwe Wedig tijdens de opening, die werd bijgewoond door Noordrijn-Westfalens verkeersminister Oliver Krischer. Het pand heeft 23 miljoen euro gekost en kan zichzelf van energie voorzien dankzij zonnepanelen op het dak.

Architect van goederenvervoer

Minister Krischer prees de inzet van HGK voor vervoer per spoor en binnenvaart. “Met duurzame, innovatieve dienstverlening in de gehele transportketen speelt HGK een belangrijke rol in de goederenvoorziening van Noordrijn-Westfalen.”

Volgens Uwe Weding ziet de HGK-groep zichzelf als een ‘architect van het goederenvervoer’. Binnenvaart en vaarwegen spelen hier een belangrijke rol in. “Alleen door het integreren van binnenvaart-, spoor- en wegvervoer kunnen we de modal shift realiseren”, aldus Wedig. Hij pleitte ervoor ‘ideologische denkbeelden’ te laten varen en gezamenlijk na te denken over intelligente verkeersconcepten voor de toekomst.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.