- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHGK Shipping betaalt Green Award-certificaat voor ingehuurde schepen

HGK Shipping betaalt Green Award-certificaat voor ingehuurde schepen

- Advertentie -

Delen

HGK Shipping heeft zich aangesloten bij Green Award. Ook schepen die onder de vlag van de rederij varen, maar geen eigendom zijn van de Keulse rederij, komen in aanmerking voor volledige vergoeding van de certificeringskosten voor een Green Award. HGK Shipping helpt desgewenst ook bij het certificeringsproces.

De stimulans om hun schip te certificeren is bedoeld voor eigenaren die een permanent contract hebben met de divisie Dry (bij HGK Dry Shipping of HGK Shipping) en de divisie Liquid Chemicals (Royal Wijgula). HGK Shipping wil bestaande partners op die manier helpen en hoopt dat de steun er ook toe leidt dat meer reders en binnenvaartondernemers voor zijn divisies willen gaan varen.

Handelen

CEO Steffen Bauer: “Onze samenwerking met Green Award is de zoveelste maatregel waarmee HGK Shipping de binnenvaart nog milieuvriendelijker wil maken. Opnieuw kunnen we bewijzen dat we niet alleen praten, maar ook handelen als het gaat om het bevorderen van het transitieproces naar een duurzame toekomst.”

HGK Shipping beschikt met 350 eigen en gecharterde schepen over de grootste binnenvaartvloot van Europa. Jan Fransen, directeur van Green Award, zegt: “We zijn er trots op dat HGK Shipping heeft gekozen voor het Green Award-systeem. Het feit dat zo’n toonaangevende marktpartij Green Award gebruikt als instrument om verder te gaan met duurzaamheid in de binnenvaart, geeft ook ons team een geweldige motivatie. We willen Green Award ook in Europa verder uitrollen en deze stap ondersteunt ons daarbij.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -