- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLichtpuntje in coronacrisis: berenjacht aan boord

Lichtpuntje in coronacrisis: berenjacht aan boord

- Advertentie -

Delen

Basisschoolkinderen kunnen door het coronavirus en de genomen maatregelen niet meer naar school en zitten hele dagen thuis. Flink wat schipperskinderen zitten nu hele dagen noodgedwongen aan boord met hun ouders. Om verveling te voorkomen heeft Tamara Poppe van het ms Avanium een berenjacht georganiseerd.

In de Facebookgroep delen binnenvaartschippers een foto van een beer in de mast of in de stuurhut. Kinderen gaan op zoek naar deze beren en behalen met behulp van een aftekenlijst hun berendiploma.

Meer dan 300 schepen

De berenjacht is een initiatief om kinderen af te leiden van het coronavirus en is geïnspireerd op het in 1995 verschenen prentenboek Wij gaan op berenjacht. Mensen zetten een beer in de vensterbank en kinderen turven hoeveel beren ze hebben gezien.

Yanaika en Yanina, ook wel bekend als de Matrozen Zusjes, kwamen op het idee om de berenjacht te starten. “Ze hadden het er over dat kinderen aan de wal beertjes konden spotten bij mensen voor het raam. Het leek ons toen een heel leuk idee als schepen hier ook aan mee doen. Dan hebben de kinderen die aan boord wonen ook iets om te doen”, vertelt Tamara Poppe.

Het gezin plaatste een oproep op verschillende sociale media-kanalen van de Matrozen Zusjes om naamsbekendheid te creëren voor de berenjacht aan boord. Ze hebben een aparte Facebookgroep, ‘Berenjacht aan Boord’, aangemaakt waar iedereen lid van kan worden. Schippers kunnen zich inschrijven op de lijst met schepen die meedoen met dit initiatief. “De groep is in een korte tijd heel groot geworden. Er zijn nu meer dan 500 mensen lid en meer dan 300 schepen hebben een beer zichtbaar gemaakt voor de kinderen.”

Positief

De aftekenlijst, die te vinden is in de Facebookgroep, staat vol met beertjes die de kinderen kunnen inkleuren als ze een beer gespot hebben. Als alle beren ingekleurd zijn hebben ze een berendiploma verdiend. Ouders kunnen het document uitprinten.

“We hebben geen einddatum voor het inschrijven op de berenjacht. We vinden het zo ontzettend leuk om te zien dat iedereen zijn positiviteit deelt in deze tijd. Zelfs op sluizen spotten we de beren. We merken ook dat schippers die geen kinderen hebben aan boord maar al te graag mee willen doen. We gaan ervan uit dat we hier zeker nog twee weken mee door gaan”, zegt Tamara Poppe.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -