- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDe Wandelgang gaat 21 oktober weer van start

De Wandelgang gaat 21 oktober weer van start

- Advertentie -

Delen

Nu corona redelijk onder controle lijkt en de overheidsmaatregelen zijn versoepeld, staat het licht weer op groen voor De Wandelgang. De binnenvaartsociëteit beleeft zijn eerste bijeenkomst in meer dan anderhalf jaar op donderdag 21 oktober. Leden van De Wandelgang zijn die dag welkom vanaf 17.00 uur.

Aangezien het Waaltje in Heerjansdam is verkocht, moest het bestuur op zoek naar een andere locatie. Die is gevonden: de netwerkbijeenkomst op 21 oktober vindt plaats op partyschip Eivissa dat voor de gelegenheid aan de Uilenkade in Zwijndrecht komt te liggen.

“We zijn als bestuur heel blij dat het weer kan en mag”, zegt voorzitter Dirk-Jan Bezemer, die in het dagelijks leven salesmanager is bij Dolderman in Dordrecht. “Natuurlijk hebben we rekening gehouden met het virus en de maatregelen… We konden niet anders dan het afgelasten van de bijeenkomsten. Maar nu het weer veilig kan, gaan we de draad weer oppakken. Iedereen is klaar met het virus en toe aan gezelligheid. We willen elkaar weer ontmoeten.”

Geen opzeggingen

Dat de behoefte in de binnenvaart om elkaar in een ontspannen sfeer te treffen er onverminderd is, blijkt uit het feit dat er helemaal geen opzeggingen waren. Dirk-Jan merkt het ook aan de leden die hem de afgelopen weken benaderden met de vraag wanneer ze weer mogen.

De laatste bijeenkomst was in februari 2020, vlak vóór corona de maatschappij in zijn greep kreeg. In de zomer van dat jaar leken de versoepelingen in de herfst weer toe te laten, maar de voorbereidingen die de bestuursleden daarvoor troffen, waren vergeefs toen de beruchte tweede golf toesloeg.

Om het leed te verzachten, besloot het bestuur de leden een geschenk te sturen. Dat borrelpakket ontving men in november. “Dat werd gewaardeerd”, aldus Dirk-Jan. “

Meteen doorpakken

Toen ook de geplande nieuwjaarsparty van 2021 moest worden gecanceld, besloot het bestuur om voor dit jaar geen contributie (95 euro per jaar, exclusief btw) te heffen. “Dat vonden we wel zo reëel; we wisten immers niet wanneer we weer wel samen zouden kunnen komen. Uiteindelijk heeft dat veel langer geduurd dan we dachten – en zeker dan we hoopten.”

Dirk-Jan Bezemer kan niet wachten tot het 21 oktober is en hij eindelijk weer veel Wandelgangers kan ontmoeten. Ook voor november is de datum al bekend: donderdag 18 november. “We pakken meteen door.”

In december is er nooit een Wandelgang-bijeenkomst, omdat er in die maand al zoveel (kerst)borrels en evenementen zijn. “Dat zal dit jaar niet anders zijn. We zijn al wel bezig met de voorbereidingen voor de nieuwjaarsparty. Daar maken we, zoals men gewend is, weer iets extra bijzonders van. En volgens goede traditie inmiddels aan boord van een van de riviercruiseschepen van Scylla Tours.”

Verjonging

De voorzitter kijkt ook al reikhalzend uit naar de haringparty in juni. “Die hebben we nu twee keer niet kunnen houden. De artiest die we voor 2020 hadden geboekt, schoof door naar dit jaar… en nu weer naar 2022. Gelukkig. Wat in het vat zit, verzuurt niet,” gebruikt hij een toepasselijk gezegde.

Als De Wandelgang weer voluit bijeenkomsten kan organiseren, kan het bestuur ook werk gaan maken van de ambitie om het ledental te laten stijgen. “We schommelen altijd rond de 500 en zitten daar nu net onder. We willen groeien. Dat kan ook, denken we. Vooral in de leeftijdsgroep van dertigers en veertigers. Die hebben ook behoefte aan een netwerk in de scheepvaart waar ze zaken en gezelligheid kunnen combineren.”

Kijk voor meer informatie en om lid te worden op www.dewandelgang.nl.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -