KRNM bezorgt kerstbroden

0
(foto KNRM)

Meestal komen de vrijwillige reddingbootbemanningen van de KNRM in de ankergebieden voor de Hollandse kust om zieken en gewonden zeelieden van boord te halen. Op zaterdagochtend 18 december combineerden meerdere reddingstations hun laatste oefening van het jaar met het uitdelen van kerstbroden en kerstwensen van basisschoolkinderen bij voor anker liggende schepen.

Dat is juist in coronatijd extra belangrijk, vindt de KNRM. De zeelieden die aan boord van ankerliggers verblijven, is het niet gegeven om Kerst in familiekring te vieren. Normaal liggen ze soms weken te wachten op lading voor de Nederlandse kust, maar door Covid- 19 is een groot aantal bemanningsleden niet afgelost zoals normaal. Ze blijven veel langer aan boord dan gepland. Dat betekent dat er bemanningen vast zitten op hun schip en zich op grote afstand zorgen maken over de veiligheid, de gezondheid van de familie thuis en de onzekerheid wanneer ze zelf weer naar huis kunnen. Dan is de viering van Kerst zonder dierbaren extra wrang.

Tekeningen

Rekening houdend met de geldende voorzorgsmaatregelen besloot de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij daarom de oefening op zaterdag 18 december, zoals elk jaar in te vullen: door het bezorgen van kerstbroden en kerstwensen (tekeningen) van lokale basisschoolkinderen met de reddingboot in de ankergebieden voor de Nederlandse kust. Kinderen van lokale basisscholen hebben de afgelopen week hun best gedaan mooie kerstwensen en tekeningen voor de zeelieden te maken. Deze tekeningen en kerstwensen zijn afgeleverd bij de vrijwillige redders op de reddingstations IJmuiden, Katwijk aan Zee, Ter Heijde, Hoek van Holland, Stellendam en Neeltje Jans.

(foto KNRM)

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.