- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZwaar geschut in Niederfinow

Zwaar geschut in Niederfinow

- Advertentie -

Delen

Voor het eerst heeft een binnenschip met grote projectlading door de nieuwe scheepslift in Niederfinow gevaren.

De scheepslift, waaraan sinds 2008 wordt gebouwd, bevindt zich sinds enkele maanden in de testfase. Op 8 december is het ms Uranus richting de Oder geschut. Het schip had een gasturbine van 210 ton aan boord, bestemd voor een Poolse warmtekrachtcentrale.

Rolf Dietrich, leidinggevende van het Wasserstraßen-Neubauamt (WNA) in Berlijn: “Dit transport illustreert op indrukwekkende wijze de internationale betekenis van de Havel-Oder-vaarweg als een integraal onderdeel van de Trans-Europese vaarweg E70, die Rotterdam verbindt met de Litouwse Oostzeehaven van Klaipeda. De 150 kilometer lange vaarweg tussen Stettin in Polen en Berlijn is bovendien de enige achterlandverbinding van een Oostzeehaven met het West-Europese binnenvaartnetwerk die onderdeel uitmaakt van TEN-T. Deze verbinding is ontzettend belangrijk voor met name grote en zware transporten tussen West- en Oost-Europa en Scandinavië.”

Tussen de havens van Eberswalde aan het Oder-Havel-kanaal, Schwedt aan de Oder en Stettin hebben vrijwel alle bruggen het hele jaar door een doorvaarthoogte van 5,25 meter.  Alleen tussen Eberswalde en Berlijn is de doorvaarthoogte beperkt tot 4,50 meter. Daarom moest de Uranus op dit deel van de vaarweg ballast innemen om de bruggen te kunnen passeren.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -