- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws'Klassenpapa' Rik Hagman is Meest Sociale Student op STC

‘Klassenpapa’ Rik Hagman is Meest Sociale Student op STC

- Advertentie -

Delen

Rik Hagman heeft van vakbond Nautilus de prijs voor Meest Sociale Student ontvangen. De 27-jarige Capellenaar werd ermee verrast tijdens het certificatenfeest Zeevaart en Waterbouw STC MBO in Rotterdam op 25 januari.

Communicatieadviseur Hans Walthie van Nautilus overhandigde de prijs. “Ik voel me zeer vereerd, dit had ik echt niet verwacht”, reageerde Rik. Na enkele jaren in het jongerenwerk werkzaam te zijn geweest koos hij voor werken op het water en daarom voor een studie aan het STC in Rotterdam. Rik is inmiddels bezig aan zijn laatste stage, bij Boskalis, en popelt om daarna echt aan de slag te gaan.

“Samen sta je sterker”

“Uiteindelijk valt de appel niet ver van de boom, want ik kom uit een zeevaartfamilie”, vertelde Rik. “Ik ben zelfs verwekt op een boot, dus het moest wel zo lopen. Ik raad iedereen aan om zijn eigen ambities waar te maken en voor mij is varen echt top. Hard werken aan boord, heel andere dingen ervaren dan aan wal, met andere culturen in aanraking komen, het vrijheidsgevoel als je op zee bent: daar ben ik helemaal op mijn plaats.”

“Of ik wel eens van de maritieme vakbond Nautilus had gehoord? Nou, vaag wel ja, maar ik ga me daar nu eens meer in verdiepen en misschien word ik ook wel lid. Want solidariteit met elkaar aan boord brengt je inderdaad verder dan alleen maar aan jezelf denken. En samen sta je toch sterker.”

Sociaal bezig zijn vindt hij erg belangrijk. “Omdat ik al wat ouder ben, noemden mijn medestudenten mij dan ook ‘de klassenpapa’. Ik steek graag een helpende hand uit, ja.”

Klein hartje

Rik was voorgedragen door zijn STC-docenten. Zij motiveerden hun keuze als volgt: “Deze student is een grote kerel met een klein hartje. Hij is al wat ouder, dus zijn prefrontale cortex is al geheel uitontwikkeld. Hij is niet te beroerd om hulp aan te bieden en komt op voor studenten als dat nodig is.”

“Ook buiten school heeft hij dat laten zien door instructeur te zijn bij een organisatie die zich inzet om jong volwassenen weer ‘back on track’ te krijgen. Proficiat Rik!”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -