Havenspot: collegiale in- en uitleen tijdens coronacrisis

0
(foto Port of Amsterdam)

Port of Amsterdam heeft samen met carrièreplatform Watertalent, een personeelsplatform opgericht om online werkgevers met elkaar in contact te brengen. Havenspot is er voor alle werkgevers die geïnteresseerd zijn in collegiale in- en uitleen.

Dit platform is ontstaan in de coronacrisis en ontwikkelt zich snel als een breed initiatief dat ondersteund wordt door de havens en industrie in de Amsterdamse en Rotterdamse regio. De opzet is dat als de markt weer aantrekt, werknemers werkzaamheden gewoon weer kunnen hervatten bij hun eigen werkgever zonder dat er ontslagen vallen. Bedrijven, in en buiten de havens, kunnen van dit nieuwe arbeidsmarktplatform gebruikmaken door zich aan te melden en aan te geven of zij medewerkers zoeken of aanbieden.

Match

Werkgevers kunnen tijdelijk beschikbare medewerkers aanmelden op Havenspot. Medewerkers die beschikbaar zijn voor verschillende functies kunnen worden aangemeld per functiegroep. De profielen zijn anoniem en zodra er een bedrijf geïnteresseerd is, stelt Havenspot de werkgever hiervan op de hoogte. Werkgever en werknemers leggen zelf gemaakte afspraken vast zoals de te betalen loonsom, de tijdsduur en wederzijdse verplichtingen. Zodra de match definitief is, wordt het aanbod van Havenspot verwijderd.

“Inmiddels heeft ook Luchtvaart Community Schiphol Havenspot omarmd voor de luchtvaartsector. Vanzelfsprekend kan elke werkgever in elke branche van dit platform gebruik maken. In deze tijd moeten wij de krachten bundelen”, aldus de initiatiefnemers.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.