- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSondag volgt Thijssen op als commissaris bij HbR

Sondag volgt Thijssen op als commissaris bij HbR

- Advertentie -

Delen

Op 1 mei treedt Ingrid Thijssen terug als commissaris bij het Havenbedrijf Rotterdam (HbR). “Haar professionaliteit, enthousiasme, evenals haar diepgaande kennis en ervaring, maakten haar een bijzonder waardevolle commissaris voor het Havenbedrijf Rotterdam”, zegt Miriam Maes, voorzitter van de raad van commissarissen.

Ruud Sondag keert terug in de rvc. Hij was al eerder, van 1 april 2017 tot 31 mei 2018, commissaris bij het Havenbedrijf Rotterdam.

VNO-NCW

Ingrid Thijssen was sinds 1 september 2017 actief voor het Havenbedrijf Rotterdam. Haar vertrek hangt samen met haar benoeming tot voorzitter van VNO-NCW, hetgeen niet te combineren is met een commissariaat bij het Havenbedrijf Rotterdam. Thijssen wordt door het Havenbedrijf enorm bedankt voor haar bijzondere bijdrage en de open en prettige samenwerking. “We wensen haar heel veel succes toe in haar nieuwe rol en hopen ook in de toekomst met haar te blijven samenwerken.”

Ruud Sondag (foto Havenbedrijf Rotterdam)

Het vertrek van Ruud Sondag hing destijds samen met zijn benoeming tot CEO van Eneco om de verkoop van het energiebedrijf te begeleiden. Dat proces is nu afgerond. Sondag zal per 1 mei worden benoemd voor een termijn van drie jaar.

Sondag (1962) studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij heeft een brede ervaring als bestuurder en commissaris en is betrokken bij initiatieven in de circulaire economie en energietransitie. Na diverse managementfuncties bij scheepvaartbedrijf Koninklijke Nedlloyd Groep maakte Sondag de overstap naar de Van Gansewinkel Groep, waar hij van 2001 tot en met 2012 CEO was. Hierdoor is hij ook vertrouwd met complexe (overheids)aspecten ten aanzien van milieu en regelgeving.

Vanaf 2012 was Ruud actief als ondernemer/investeerder. Zo was hij in 2016 oprichter van Circular One, een investeringsvehikel voor de circulaire economie, en was hij eerder als grootaandeelhouder betrokken bij Scherpenzeel uit Utrecht, een specialist in vertrouwelijke vernietiging en kunststofrecycling en een voorbeeld binnen de circulaire economie. Verder bekleedt Ruud Sondag commissariaten bij ProRail en de Faber Halbertsma Groep en maakt hij dele uit van de raad van advies van Vos Logistics.

Op zoek naar vijfde lid

Met het vertrek van Thijssen en de komst van Sondag telt de raad van commissarissen van het Havenbedrijf Rotterdam vier leden. De werving voor een vijfde lid wordt gestart. De benoeming van een lid van de raad van commissarissen van het Havenbedrijf wordt gedaan door de aandeelhouders (gemeente Rotterdam en het Rijk), op voordracht van de raad van commissarissen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -