- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHavenbedrijf Rotterdam plaatst kribbakens

Havenbedrijf Rotterdam plaatst kribbakens

- Advertentie -

Delen

Havenbedrijf Rotterdam heeft op een aantal kribben langs de Rozenburgse landtong kribbakens geplaatst ter verhoging van de nautische veiligheid. Zo blijven de kribben zichtbaar als ze bij vloed onder water staat.

De plaatsing is gebeurd in overleg met Rijkswaterstaat. Dit gebied staat onder invloed van eb en vloed. Daardoor komen de kribben regelmatig onderwater te staan. Door de kribbakens blijven ze duidelijk zichtbaar.

De afgelopen jaren is nogal eens een pleziervaartuig op een krib gevaren. 10 procent van alle nautische ongevallen in het Rotterdamse haven- en industriegebied wordt hierdoor veroorzaakt, aldus het Havenbedrijf.

Veiliger

Het plaatsen van de kribbakens past in beleid van het Havenbedrijf om de steeds populairder wordende pleziervaart veilig – voor zichzelf en voor de beroepsvaart – deel te laten nemen aan het scheepvaartverkeer in de Rotterdamse haven. Andere maatregelen om de veiligheid te vergroten zijn de inzet van RHIBs die in de zomermaanden actief patrouilleren, het inschakelen van waterstewards om pleziervaart op het water voor te lichten en de deelname van het Havenbedrijf aan het samenwerkingsverband ‘Varen doe je samen’.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -