- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsYanmar levert 160e motor voor Scandinavische visserij

Yanmar levert 160e motor voor Scandinavische visserij

- Advertentie -

Delen

Yanmar Europe, het in Almere gevestigde Europese hoofdkantoor van de Japanse motorenfabrikant, heeft zijn 160e motor voor de visserij-industrie in Scandinavische wateren geleverd. Meer dan 45 motoren, waaronder deze, hebben hun weg gevonden naar Noorwegen via scheepswerf Larsnes Mek. Verksted.

 De 160e motor, een 2999 kW 6EY33W voortstuwingsmotor, maakt deel uit van een bestelling van twee, en zal worden geïnstalleerd op een nieuwe putboot. besteld door Rostein AS voor het vervoer van zalm en smolt. Het schip is ontworpen door Skipskompetanse in Noorwegen. Naast de medium-speed voortstuwingsmotor levert Yanmar ook twee  6EY22ALW-dieselgeneratorsets.

Early adaptor

In 1998 was Jarle Gunnarstein, CEO van Larsnes Mek. Verksted, een van de early adopters die de kwaliteit van Yanmar herkende en de eerste motoren in Noorwegen importeerde. “Yanmar heeft altijd bewezen een sterke leverancier te zijn van stabiel, betrouwbaar vermogen om schepen gaande te houden, zelfs onder de zwaarste omstandigheden.”

“De motoren zijn zuinig, schoon en hebben een lange levensduur. We kunnen altijd een beroep doen op de uitgebreide technische expertise van Yanmar voor service, onderhoud en installatie, een uiterst precieze klus waarbij we soms echt de grenzen van de motor moeten verleggen.”

Nieuwste technologie

De Noorse visserij-industrie staat bekend om haar innovatieve kracht en adoptie van de nieuwste technologie. Eric Tigelaar, afdelingsmanager van Yanmar Commercial Marine: “We zijn erg gelukkig en dankbaar dat we zulke sterke relaties in Noorwegen hebben. De geavanceerde knowhow en capaciteiten binnen de Noorse aquacultuur en visserij zijn uiterst belangrijk voor Yanmar. De Noorse markt daagt ons uit en motiveert ons om oplossingen te vinden en onze scheepsmotoren verder te ontwikkelen, zodat we niet alleen in Noorwegen, maar ook wereldwijd aan de verwachtingen van onze klanten kunnen voldoen.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -