- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFusie CBRB en BLN-Schuttevaer is bijna rond

Fusie CBRB en BLN-Schuttevaer is bijna rond

- Advertentie -

Delen

Zowel bij het CBRB als BLN-Schuttvaer stemde de meerderheid van de aanwezige leden tijdens de op vrijdag 11 maart afzonderlijk gehouden bijzondere algemene ledenvergaderingen vóór het fusievoorstel gestemd. Toch is de krachtenbundeling nog niet formeel rond.

Bij Koninklijke BLN-Schuttevaer geldt namelijk een statutair quorum: 75 procent van de leden had aanwezig moeten zijn en dat percentage werd niet gehaald. Daarom volgt op vrijdag 25 maart nogmaals een ledenvergadering voor de leden van BLN. Dan geldt geen quorum. De dan aanwezige leden kunnen zodoende definitief besluiten over het fusievoorstel. Dan ook zal duidelijk worden of Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) definitief kan worden opgericht.

Duidelijke meerderheid

De bijzondere algemene ledenvergaderingen waren tegelijkertijd, maar afzonderlijk. Ze waren beide hybride: leden namen live en online deel. Zowel bij CBRB als BLN-Schuttevaer stemde een overgrote meerderheid vóór de fusie. Bij de laatste zei 87 procent van de aanwezigen ‘ja’ tegen het samengaan.

“Helaas hebben we vandaag het statutaire quorum niet behaald en weten we de uitslag nog niet definitief. We kijken uit naar 25 maart waarbij we met deze positieve uitslag van vandaag, ervanuit gaan dat Koninklijke Binnenvaart Nederland definitief opgericht kan worden”, aldus Rob Leussink. Hij is nu nog interim-directeur van BLN-Schuttevaer en wordt bij het doorgaan van KBN ook daar directeur.

De uitslag van de stemming bij het Centraal Bureau voor de Rijn en Binnenvaart was nog overtuigender. Daar stemde 100 procent van de aanwezige leden vóór. “Het is fijn te zien dat zoveel leden voor deze fusie zijn. Het belang van één krachtige en slagvaardige binnenvaartbrancheorganisatie wordt hiermee onderstreept”, zei Paul Goris na afloop. De CBRB-voorzitter is beoogd KBN-voorzitter.

Het is de ambitie om dé branchevereniging voor de binnenvaart in Nederland te zijn, met Europese impact. KBN wil hét orgaan zijn dat voor alle overheden de vanzelfsprekende spreekbuis is namens de branche en de leden.

Eén stemming nog

Eén stemming scheidt de fusieorganisatie KBN nu nog van de formele oprichting. Als de BLN-Schuttevaer-leden op vrijdag 25 maart zich weer achter het bestuursvoorstel scharen, zal Koninklijke Binnenvaart Nederland op 1 april bij de notaris bekrachtigd worden.

Twee ledengroepen van BLN-Schuttevaer stemden ook al in met de plannen. Maandag 7 maart ging 91,6 procent van de stemgerechtigde leden van Koninklijke Schippers Vereniging Schuttevaer (KSV) akkoord met de benodigde statutenwijziging van hun vereniging om als ledengroep deel uit te gaan maken van KBN. KSV verliest weliswaar het predicaat ‘Koninklijk’ en zal verdergaan als Schippersvereniging Schuttevaer. Maar het koninklijk huis heeft ermee ingestemd dat het predicaat overgaat op KBN.

Op 18 februari hadden de leden van de Christelijke Bond voor Ondernemers in de Binnenvaart (CBOB) ook al groen licht gegeven voor hun statutenwijziging om als ledengroep toe te treden tot KBN.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -