Filipinos@Work en AXXAZ Marine werken samen

0
Vlnr: Selwin van der Reek, Edith Gomez-de Graaff, Mike Gomez, Sylvana Gomez (Filipinos@Work) en Arie Arensman (AXXAZ Marine)

Om nog beter te kunnen voldoen aan de grote vraag aan binnenvaartpersoneel is het Nederlandse Filipinos@Work een samenwerking aangegaan met het Duitse bedrijf AXXAZ Marine.

AXXAZ Europe is gespecialiseerd in payrolling en uitzenden van Filipijnse en Indonesische binnenvaartmedewerkers. AXXAZ Marine, volgens eigen zeggen Europees marktleider in de binnenvaart, stelt als enige in staat te zijn geheel volgens “de geldende wet- en regelgeving, Filipijnse- en Indonesische binnenvaartmedewerkers te bemiddelen aan Duitse, Oostenrijkse, Zwitserse, Liechtensteinse, Luxemburgse, Belgische en Nederlandse binnenvaartexploitaties”.

Met eigen rekruteringskantoren in Europa, de Filipijnen en Indonesië kan AXXAZ Marine invulling geven aan het bemannen van binnenvaartschepen met lichtmatrozen, matrozen, volmatrozen en stuurmannen. Al eerder sloot AXXAZ een samenwerkingsovereenkomst met Exho uit Raamsdonksveer. Samen verzorgen zij nu ongeveer driekwart van alle leerwerktrajecten in de binnenvaart in Nederland verzorgt.

Kennis van zaken

Filipinos@Work, een Nederlands-Filipijns familiebedrijf is ontstaan vanuit de vereniging Filipino Matroos. Die vereniging is ooit opgericht om Filipijns binnenvaartpersoneel te helpen met al hun vragen en problemen. Bijvoorbeeld over werk- en verblijfsvergunningen en de voor Filipijnse medewerkers complexe Nederlandse wet- en regelgeving.

“Er ontstond steeds meer vraag naar kwalitatief hoogwaardige dienstverlening om de Filipijnse binnenvaartmedewerkers te bemiddelen. Te veel uitzendbureaus hebben geen kennis van zaken, waardoor sommige binnenvaartschippers werden geconfronteerd met hoge boetes. Daarom is Filipino@Work destijds opgericht.”

Filipinos@Work heeft er nu voor gekozen de gehele backoffice via AXXAZ Marine te laten lopen omdat AXXAZ voor alle ondernemingsvormen kan verlonen. “En via Duitsland in geheel Europa ook nieuwe Filipijnse en Indonesische binnenvaartbemanningen ter beschikking kan stellen.” Voor de eerste zestien nieuwe klanten zijn de schepen inmiddels succesvol bemand door het samenwerkingsverband.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.