- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEuroparlementariërs verkennen binnenvaart in Duisburg

Europarlementariërs verkennen binnenvaart in Duisburg

- Advertentie -

Delen

In Duisburg hebben de Europarlementariërs Jens Gieseke en Dennis Radtke (allebei CDU) een gesprek gehad met vertegenwoordiger van binnenvaartorganisatie BDB over nationale en Europese binnenvaartonderwerpen.

Ze bespraken onder meer het Masterplan Binnenvaart, waarmee de Duitse overheid de binnenvaartvloot wil moderniseren en de sector wil versterken. Het opbouwen van extra walstroominstallaties vinden ze een goede stap om de milieubalans van de binnenvaart te verbeteren. Volgens Jen Gieseke verdient de binnenvaart als milieuvriendelijke vervoersmodaliteit meer aandacht. De sector moet zijn specifieke troeven nog beter onder de aandacht brengen van het brede publiek.

Toestemming nodig

BDB-vertegenwoordigers vroegen de Duitse Europarlementariërs om ondersteuning bij het vergroenen van de vloot. De Duitse verkeersminister Andreas Scheuer heeft de sector forse subsidies in het vooruitzicht gesteld, maar daarvoor is de toestemming nodig van de EU.

foto: Na het gesprek op het BDB-kantoor kregen Gieseke en Radtke een rondleiding bij het Ontwikkelingscentrum voor Scheepvaart en Techniek (DST) in Duisburg, waar ze ook virtueel voeren op de simulator SANDRA. (foto: BDB)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -