- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEST-Floattech doet mee met Green Award

EST-Floattech doet mee met Green Award

- Advertentie -

Delen

EST-Floattech, producent van lithiumbatterijen en -batterijsystemen, treedt als incentive provider toe tot het Green Award-netwerk. Hiermee wordt het voor Green Award-certificaathouders mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden een vermogensmeting uit te laten voeren en vervolgens een lithiumbatterijpakket aan te schaffen.

Dankzij dit pakket is het Green Award Platinum Label haalbaar dat wordt uitgereikt als sprake is van emissieloos varen. Met dit label zijn via het keurmerk maximale voordelen te behalen, zoals korting op havengelden.

Green Award is bedoeld voor schepen die voldoen aan hoge eisen op het gebied van milieu en veiligheid. Houders van het Green Award-certificaat hebben toegang tot verschillende beloningen die door zogeheten incentive providers worden verstrekt, zoals kortingen. Het Green Award-certificaat kent verschillende niveaus: brons, zilver, goud en platinum. Dat laatste is voor schepen die volledig emissieloos kunnen varen.

Lithiumbatterijsystemen

EST-Floattech is voornamelijk actief in de maritieme sector. Binnen Green Award biedt de batterijproducent eigenaren van gecertificeerde schepen korting op een vermogensmeting. Zo’n meting geeft inzicht in het aantal kilowatt per tijdseenheid dat wordt verbruikt tijdens het passeren, aanmeren en manoeuvreren van een schip. Hiermee ontstaan meerdere vaarprofielen per schip.

EST-Floattech heeft meer dan tien jaar ervaring met batterijsystemen in het veld. Met de combinatie van het vaarprofiel en analyse van deze data wordt berekend welk type batterijpakket nodig is en wat de levensduur en het thermisch gedrag daarvan is. Het tekenwerk en de berekening van het type batterij wordt ook aangeboden als incentive.

Minder uitstoot

Directeur Jan Fransen van Green Award is verheugd met het toetreden van EST-Floattech: “We zijn blij dat we met EST-Floattech weer een incentive provider aan ons netwerk toevoegen die net als wij de verduurzaming van de scheepvaart hoog in het vaandel heeft staan. Met de batterijtechnologie die zij aanbieden en waarvoor onze certificaathouders nu met incentives aangemoedigd worden om deze aan te schaffen, zorgen we gezamenlijk voor minder uitstoot van schadelijke stoffen door de sector.”

“Schepen profiteren daarnaast ook nog eens van andere incentives, zoals korting op havengelden als zij gedeeltelijk of volledig emissieloos varen. Duurzamer varen wordt zo op verschillende manieren gestimuleerd.”

Platinum Label

Wanneer een schip kiest voor een lithiumbatterijpakket, komt het daarmee ook in aanmerking voor het exclusieve Platinum Label van Green Award. Dit label is voor schepen met een Green Award-certificaat te bemachtigen als minstens 50 procent van de tijd of minimaal drie uur per dag emissieloos gevaren wordt. Bijvoorbeeld met elektrische aandrijving, batterijtechnologie of brandstofcellen (op waterstof). Op dit moment zijn slechts twee partijen in het bezit van dit Platinum Label: Sendo Shipping en Bek & Verburg.

batterijkamer aan boord van de Sendo Linder
Sendo Shipping is een van de twee bedrijven met een Platinum Green Award. Op de foto de batterijkamer aan boord van containerschip Sendo Liner. (foto EST-Floattech)

Streepje voor

Koen Boerdijk, accountmanager bij EST-Floattech zegt: “We zijn erg trots dat dankzij onze systemen Sendo Shipping en Bek & Verburg hebben voldaan aan de voorwaarden voor het Platinum Label van Green Award. Zo krijgen zij maximale incentives, maar net zo belangrijk: ze hebben een streepje voor bij huidige en toekomstige opdrachtgevers. Ze verbeteren namelijk de footprint van die opdrachtgever zelf, de werklocatie of het eindproduct.”

“We merken in de praktijk dan ook dat er veel vraag is naar lithiumbatterijsystemen. Deze vereisen best een investering en schippers willen deze uiteraard terugverdienen. We zijn ervan overtuigd dat we er met Green Award aan bijdragen om dit mogelijk te maken en zo uiteindelijk een volgende stap te zetten in de verduurzaming van de scheepvaart.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -