- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekOp koersEn nu: tijd voor actie!

En nu: tijd voor actie!

- Advertentie -

Delen

4-wekelijkse rubriek over actuele ontwikkelingen in de sector, verzorgd door Koninklijke Binnenvaart Nederland

De binnenvaartsector staat aan de vooravond van verandering. Met de lancering van de Binnenvaarttafel, een platform waar schippers, verladers, overheden en vernieuwers samenkomen, hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt.

Dit forum biedt een unieke kans die we met beide handen moeten aangrijpen. Als vaste deelnemer aan deze tafel is Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) vastbesloten om het voortouw te nemen in het streven naar concrete actie.

Waarom deze drang naar actie? Omdat onze sector voor immense uitdagingen staat die niet kunnen worden genegeerd. Neem bijvoorbeeld de staat van onze infrastructuur. Terwijl onze schepen over de waterwegen varen, brokkelt onze infrastructuur langzaam af. Het is hoog tijd om dit aan te pakken en ervoor te zorgen dat onze schepen soepel kunnen blijven varen, zodat de binnenvaart haar cruciale rol kan blijven vervullen.

Maar ook op het gebied van vergroening is actie dringend geboden. De roep om duurzaamheid wordt steeds luider, en terecht. Het bijmengen van biobrandstoffen biedt een kans om onze emissies snel te verminderen, maar dit vereist gedegen onderzoek en vastberaden actie. Laten we niet wachten tot morgen om de eerste stappen te zetten naar een schonere en groenere toekomst.

Een ander relevant thema is digitalisering. De wereld om ons heen ontwikkelt flink door, waarbij digitale toepassingen onderwerp van de dag zijn. Digitalisering biedt niet alleen efficiëntie, maar ook kansen voor innovatie en verbetering van onze processen. Laten we deze kans aangrijpen om onze sector te moderniseren en te versterken. Er schuilt een enorme kracht in de Binnenvaarttafel. Door onze expertise te bundelen kunnen we de sector presenteren als een essentiële speler waar serieus rekening mee gehouden dient te worden. Een sterke samenwerking levert in zijn geheel meer op dan de som van de afzonderlijke delen. Tijd om samen de koers te bepalen voor een bloeiende en duurzame toekomst!

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -