- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekOp koersEen gewaarschuwde werkgever telt voor twee

Een gewaarschuwde werkgever telt voor twee

- Advertentie -

Delen

4-wekelijkse rubriek over actuele ontwikkelingen in de sector, verzorgd door Koninklijke Binnenvaart Nederland

Al enige jaren staat het vast: de verplichtstelling van het Pensioenfonds voor Rijn- en Binnenvaart vervalt per 1 januari 2025. Over negen maanden moeten werkgevers in de binnenvaart een nieuwe overeenkomst hebben voor het pensioen van hun werk­nemers.

Het Pensioenfonds voor Rijn- en Binnenvaart heeft de aangesloten werkgevers opgeroepen om snel actie te ondernemen. Samen met vakbond Nautilus heeft Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) gekeken naar een nieuwe regeling die aansluit bij de huidige regeling, maar wel voldoet aan de nieuwe wetgeving. Hierbij is met regelmaat overleg geweest met het Pensioenfonds en pensioen­experts.

Of u nu kiest voor deze regeling of voor een andere aanbieder, ligt volledig bij u als werkgever. Maar let op, de pensioenafspraak die u nu heeft met uw werknemers stopt op 1 januari. Werknemers kunnen niet zelf een pensioenafspraak maken, daar bent u als werkgever verantwoordelijk voor.

Gelukkig staat u er niet alleen voor. Een pensioenadviseur helpt om de juiste keuzes te maken op het gebied van deze pittige arbeidsvoorwaarde, om zo de werknemers goed te voorzien van hun pensioen.

Bij KBN komen signalen binnen die zorgen baren. We roepen werkgevers dan ook op om snel in actie te komen. Het is begrijpelijk dat het niet gemakkelijk is, maar met de hulp van de juiste adviseur kan u op tijd een goede regeling treffen voor de werknemers.

Een gewaarschuwde werkgever telt voor twee, wachten tot 1 december is te laat…

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -