- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuitsland subsidieert toch ook emissie-arme dieselmotoren

Duitsland subsidieert toch ook emissie-arme dieselmotoren

- Advertentie -

Delen

Goed nieuws voor de Duitse binnenvaart bij het begin van de Shipping Technics Logistics, de beurs in Kalkar: ook schippers die willen investeren in een nieuwe, emissie-arme dieselmotor kunnen subsidie krijgen voor de aanschaf en inbouw van de motor.

De subsidierichtlijn wordt woensdag 22 september van kracht en is een aanvulling op het in juli gelanceerde en grootschalige Duitse subsidieprogramma voor de modernisering van de binnenvaartvloot. Daarin waren geen schone dieselmotoren opgenomen.

Steuntje in de rug

De bekendmaking werd gedaan op dinsdag 21 september, de openingsdag van Shipping Technics Logistics. BDB-voorzitter Martin Staats is tevreden: “De binnenvaart wil graag investeren in innovatieve motoren met alternatieve brandstoffen. Maar we zijn nog een tijd aangewezen op dieselmotoren. Het zal namelijk nog even duren voor deze alternatieve motoren rijp zijn voor serieproductie en daarmee betaalbaar. Ook de infrastructuur voor het tanken van alternatieve brandstoffen moet aanwezig zijn en er is regelgeving nodig.”

“Ik heb dit aangegeven in gesprekken met verkeersminister Andreas Scheuer. Mooi dat dit in de vorm van een richtlijn is opgepakt. Een steuntje in de rug voor kleine en middelgrote binnenvaartbedrijven die willen overstappen naar emissie-arme dieselmotoren.”

40 tot 60 procent subsidie

Via de richtlijn wordt ook de aanschaf en inbouw van katalysatoren, filters en brandstof/water-emulsie-installaties gesubsidieerd. Bedrijven kunnen 40 tot 60 procent vergoed krijgen bij de aankoop en het laten installeren van dieselmotoren en nabehandelingstechnologie. Het percentage is afhankelijk van de bedrijfsgrootte.

Per bedrijf wordt maximaal 200.000 euro subsidie verstrekt, verspreid over drie jaar. Meer details zijn te vinden op de Elwis-website (in de rubriek ‘Service’).

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -